Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2011 Més de 25 entitats participen en els tallers del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Més de 25 entitats participen en els tallers del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Més de 25 entitats participen en els tallers del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

A mitjan desembre el Pla se sotmetrà a aprovació al Consell de Mobilitat
02/12/2011

Més de 25 entitats de la ciutat han participat en els tallers celebrats les dues darreres setmanes pel Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. La comissió de plans del Consell de la Mobilitat ha debatut en dues sessions participatives els principals objectius i les actuacions proposades per l’equip redactor del document.

A les jornades també s’hi han afegit membres de la recent presentada Plataforma de Promoció del Transport Públic, a més de representants de la Fundació Tarragona Unida i Plataforma en Defensa del Ferrocarril. La tinenta d’alcalde de Mobilitat, Begoña Floria, ha destacat: “l’èxit de participació en les sessions convocades i la importància de comptar amb totes les entitats i organitzacions implicades en la mobilitat de la ciutat, ja que es tracta d’un pla que tindrà una vigència de sis anys i que té com a principal objectiu convertir el centre de la ciutat en un espai pacificat i de convivència de tots els usuaris de l’espai públic”. Ara, un cop treballat a la comissió de plans, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible se sotmetrà a aprovació al Consell de Mobilitat a mitjan desembre.

El procés d’elaboració del Pla es va iniciar al 2008 amb l’encàrrec de l’Ajuntament a l’empresa CINESI, consultora externa, especialitzada en el sector del transport i amb personal tècnic amb una gran experiència en els sectors de la planificació i l'operació. Els treballs de camp i de recollida d’informació van començar al 2010 amb un procés participatiu on hi van formar part les entitats del Consell de Mobilitat, un total de 55 representants d’associacions de veïns, sindicats, col·legis professionals, Cambra de Comerç, FEAT, CEPTA, AEQT, PIMEC i grups municipals, entre d’altres. A més, s’ha realitzat un exhaustiu treball de camp i de recollida de dades per tal de radiografiar la mobilitat de la ciutat. Les dades utilitzades han estat actualitzades amb valors de 2011, malgrat que en l'inici dels treballs, es van fer servir les vigents en l'Enquesta de Mobilitat Quotidiana 2006.

Segells de reconeixement d'administració oberta