Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 El debat i la participació, protagonistes d'avui i demà a les Jornades del Patrimoni Mundial

El debat i la participació, protagonistes d'avui i demà a les Jornades del Patrimoni Mundial

El debat i la participació, protagonistes d'avui i demà a les Jornades del Patrimoni Mundial

Avui es presenten les conclusions del projecte de participació Cívic Tàrraco i demà s'inicia un nou procés participatiu amb la jornada 'Els usos del patrimoni'.
El debat i la participació, protagonistes d'avui i demà a les Jornades del Patrimoni Mundial El Fòrum de la Colònia, objecte d'un dels projectes de participació. | FOTO: Mauri Fernández.
01/12/2016

 

Avui dijous 1 de desembre, en el marc de les Jornades del Patrimoni Mundial a Tarragona, es presentaran les conclusions del procés participatiu al voltant del patrimoni Cívic Tàrraco. La sessió serà a les 7 de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament i anirà a càrrec de la consellera de Patrimoni, Begoña Floria, l’arqueòleg municipal Joan Menchon i el creador de la plataforma Messagenes, Armand Bogaarts.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han impulsat aquest innovador projecte pilot per articular un procés participatiu (dut a terme del 13 al 27 de juny) a partir del qual contactar amb la ciutadania i generar un mapa d’idees, mitjançant la creació d’una xarxa cívica que ajudi a millorar la gestió de tres projectes del patrimoni històric de la ciutat:  pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció en la plaça dels Sedassos i carrer Ferrers (Circ), el pla director de l’espai del Circ Romà. Durant la sessió d'aquesta tarda,es presentaran el mapa d’idees i les conclusions del projecte.

Cívic Tàrraco va néixer amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de Tarragona i la presa de decisions, potenciar la participació ciutadana afegint als mecanismes clàssics de reunions i entrevistes nous elements digitals i tecnològics i aconseguir una governança pública més social, participativa i transparent. El mapa d'idees serà una eina per a la millora de la gestió i estarà disponible per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit.

Amb el mateix objectiu de debat obert i participació, el divendres dia 2 de desembre, la Casa Canals acull la jornada “Els usos del patrimoni” que inclou ponències, taula rodona i marcarà l’inici del procés participatiu sobre els usos del patrimoni amb la plataforma digital Messagenes. La finalitat d’aquesta Jornada és promoure la participació ciutadana i el consens per definir l’ús apropiat del patrimoni en el present.

  • Més informació i programa de la jornada "Els usos del patrimoni", aquí.
Segells de reconeixement d'administració oberta