Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2015 Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

Avui la façana del Palau Municipal s’il·luminarà de color vermell
Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida Façana del Palau Municipal il·luminada de vermell. Fotografia: Laia Marín
01/12/2015

 

Avui, 1 de desembre, se celebra el Dia Mundial de la Sida i la façana del Palau Municipal s’il·luminarà de vermell per commemorar-ho. Aquest matí, el Col·legi de Farmacèutics ha acollit la presentació dels actes, les dades epidemiològiques d’aquest any i la lectura del Manifest que ha anat a càrrec de la consellera Begoña Floría.

Els actes de commemoració continuaran el dia 3 desembre amb una jornada formativa en salut sexual i VIH/sida per a estudiants de cicles formatius del Complex Educatiu Cal·lípolis. Consta de tres blocs:

o   Primera part (Persona referent de les unitats de sida i Lluís Romero), de 9.30 a 11 h: Introducció de la jornada i explicació del que passa quan hi ha un nou diagnòstic de VIH (protocol a seguir, períodes finestra, paper de la parella, targeta sanitària, cost de la medicació, proves de seguiment, entre d’altres)

o   Descans de 30 minuts

o   Segona part (ASSIR), d'11.30 a 12.30 h: Mètodes anticonceptius

o   Tercera part (Dra. Sabaté ASSIR), 12.30 a 13.30 h: Virus del Papil·loma Humà

o   Cloenda: IES Cal·lípolis

A la nit del dia 3, la Sala El Cau acollirà  “La Nit Vermella”, des de les 11 de la nit fins a les 3 h on hi intervindrà Som Nit, Creu Roja, H2o i Assexora’Tgn com a membres del grup de treball, i mitjançant el joc faran diverses activitats d’informació sobre el VIH i la sida. També hi haurà un sessió fotogràfica (photocall) amb un llaç i lema de la campanya, els participants es faran una foto amb el seu mateix mòbil i ells mateix@s la penjaran a la xarxa amb una etiqueta.

Des del 24 de novembre fins al 5 de desembre que podeu trobar estands informatius amb material sobre el sida als CAP, a l'Oficina Jove, als hospitals, als CAS Drogodependències, als centres de secundària amb el programa Salut i Escola i altres punts.

 

Podeu consultar el manifest del Dia Mundial de la Sida i les dades del Grup de Treball de Salut Sexual i Sida de Tarragona que s'han presentat avui.

Segells de reconeixement d’administració oberta