Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2015 L'Ajuntament i les entitats H₂O i Assexora'tgn realitzen la 6a edició de Joves Promotors de Salut

L'Ajuntament i les entitats H₂O i Assexora'tgn realitzen la 6a edició de Joves Promotors de Salut

L'Ajuntament i les entitats H₂O i Assexora'tgn realitzen la 6a edició de Joves Promotors de Salut

El projecte Joves Promotors de Salut ha arribat a la sisena edició aquest cap de setmana passat.
L'Ajuntament i les entitats H₂O i Assexora'tgn realitzen la 6a edició de Joves Promotors de Salut Imatge del curs
22/12/2015

 

El projecte Joves Promotors de Salut ha arribat a la sisena edició aquest cap de setmana passat. El curs és fruit del treball coordinat entre els departaments de Salut , Joventut, Serveis Socials i Centres Cívics de l’Ajuntament de Tarragona, i les entitats Assexora’tgn i H₂O. En aquesta edició hi han participat vint joves d’entre 18 i 25 anys que durant tres dies han fet dinàmiques, sessions formatives, accions de sensibilització i espais d’intercanvi orientades a la promoció i el coneixement de la salut i els hàbits saludables.

Es tracta d’una formació de vint hores de coneixements, habilitats i aptituds de qualsevol aspecte relacionat amb la salut com l’afectivitat sexual, eines de comunicació verbal i no verbal, dinàmiques de cohesió i confiança, instruccions per la reanimació cardiopulmonar, claus per la prevenció en l’àmbit de les drogues. Fins i tot, han participat en un enigma nocturn per carrers, places i locals de la Part Alta, en el qual els joves s’han trobat amb situacions que han hagut de resoldre aplicant els coneixements adquirits en les sessions teòriques prèvies.

Fins diumenge al matí, van passar pel centre cívic experts i referents del camp de la salut, l’atenció i la dinamització de la gent jove. Aquesta part teòrica es veurà acompanyada i complementada per deu hores de pràctica, en les quals els joves, amb el suport i acompanyament de les persones formadores, hauran de dissenyar, executar i avaluar una acció que repercuteixi en altres joves.

Joves Promotors de Salut va iniciar el seu trajecte el maig del 2011 amb la primera de les formacions als barris de Ponent. Des de llavors, s’han fet cursos i formacions a zones com Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, El Serrallo, Tarragona Centre i Bonavista, en les quals s’hi ha aplegat més de seixanta joves, que han fet, també, trobades posteriors.

El projecte és una formació bàsica en temes relacionats amb la salut i, al mateix temps, també preveu desenvolupar espais de trobada, intercanvi i intervenció amb els grups de joves que hagin assolit la certificació del curs. Una dimensió comunitària que pretén acompanyar les iniciatives d’aquests joves implicats al seu barri com a promotors de salut.

Segells de reconeixement d’administració oberta