Esteu aquí: Inici Salut Salut Pública Seguretat alimentària

Seguretat alimentària

Campanyes de control alimentari

Durant tot l'any, la Unitat Tècnica de Salut Pública realitza campanyes de control microbiològic dels aliments. Les més habituals són: menjadors col·lectius, bars, restaurants, escoles bressol, hotels, càmpings, carn picada, formatge fresc, gelats, orxates i granissats.
Els objectius de les campanyes són:

  • La millora de la qualitat dels aliments distribuïts a Tarragona, fent especial atenció a aquells que sofreixen una elaboració, manipulació o conservació delicada en la distribució o venda del producte.
  • Conèixer i informar a l'opinió pública de les condicions higièniques i sanitàries dels establiments.
  • Obtenir una àmplia base de dades sobre la qualitat sanitària dels aliments.

Mercats municipals

El control higiènic i sanitari dels mercats inclou els següents punts:

  • Instal·lacions general: avaluació de les estructgures general i llocs d'ús comú per a tots els venedors, i els plans d'autocontrol aplicats de forma global.
  • Instal·lacions particulars: compliment de la normativa aplicable a cada sector, observació de l'estat de les instal·lacions i la documentació.

Aquí us podeu descarregar en PDF documents de bones pràctiques i models de Pla d'autocontrol:

Inspeccions per denúncies

Qualsevol persona pot demanar una inspecció a qualsevol establiment minorista de Tarragona. La Unitat Tècnica de Salut Pública realitzarà una inspecció i control del comerç, establiment de restauració, mercat, etc., i el departament de Salut Pública gestionarà l'expedient.

La sol·licitud cal presentar-la a les Oficines Municipal d'Atenció Ciutadana OMAC. En aquest enllaç a e-tràmits trobareu tota la informació.

Carnisseries

Les carnisseries, cansaladeria i xarcuteries han de disposar d'un número de Registre Sanitari, per a la producció, emmagatzematge i comercialització de productes carnis frescos i els seus derivats.

Han d'omplir:

  • Memòria 08 de Carns i Derivats Càrnincs
  • Declaració Responsable Sanitària


Cal presentar una comunicació prèvia a les Oficines d'Atenció Ciutadana OMAC. En aquest enllaç a e-tràmits trobareu tota la informació.

Recursos i enllaços d'interès

1. Documents i material pel sector de la Restauració de l'ACSA. En aquest enllaç a la Generalitat trobareu tota la informació.

2. Informació de Seguretat alimentària Diputació de Barcelona. En aquest enllaç a la Diputació de Barcelona trobareu tota la informació.

3. Informació i vídeos sobre la higiene, conservació i preparació d'aliments. En aquest enllaç a la Generalitat trobareu tota la informació.

Segells de reconeixement d’administració oberta