Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2011 La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra inicien el patrullatge conjunt de proximitat

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra inicien el patrullatge conjunt de proximitat

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra inicien el patrullatge conjunt de proximitat

Una parella d'agents dels dos cossos recorreran 56 rutes pels principals eixos de la ciutat
La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra inicien el patrullatge conjunt de proximitat Una de les patrulles conjuntes a la zona del Balcó del Mediterrani
24/02/2011

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han presentat aquest dijous a la Junta Local de Seguretat el projecte de patrullatge conjunt de proximitat. Es tracta d’un operatiu que fins ara es posava en marxa durant les festes de Nadal i que, des d’aquest mes de febrer, es realitza diàriament i durant tot l’any.

L’objectiu d’aquestes patrulles mixtes a peu és augmentar la percepció de seguretat de la població i garantir la prevenció dels fets delictius i incívics. El patrullatge conjunt es fa pels carrers més comercials del centre i dels barris. Durant les rutes a peu es realitzen entrevistes i contactes amb els comerciants de cada zona i es dóna resposta a les demandes ciutadanes que es van recollint, per evitar incidents a la via pública.

El treball conjunt dels dos cossos policials permetrà una major coordinació i millorar la percepció ciutadana de seguretat amb una major presència policial al territori. S’han establert 56 rutes que transcorren per les zones amb una major concentració d’establiments comercials, on hi ha una major afluència de ciutadans i també on es produeixen el major nombre de requeriments policials.

El model de proximitat pel qual aposten els dos cossos policials és el d’una policia flexible, capaç de donar una resposta personalitzada, eficaç i integral a problemàtiques molt diverses.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta