Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2013

Notícies 2013

Noticia Imputat un home per una falta de furt
Ahir 23 d'abril, a les 14:38 h, la Guàrdia Urbana va rebre l’avís del vigilant de seguretat d’una gran superfície del polígon comercial Les Gavarres que tenia retingut un home que presumptament havia furtat objectes de la botiga. En arribar al lloc, el vigilant explica que l’home retingut, de 30 anys i nacionalitat marroquina, havia traspassat la línia de caixes amb productes d’higiene amagats dintre de la jaqueta. Els agents van comprovar els fets i li van imputar una falta de furt, conprovant a més que li constava una ordre d'esbrinament de domicili i 5 citacions del jutjat de Tarragona.
Noticia Imputat un home per un delicte contra la seguretat del trànsit
Ahir 23 d'abril a les 18:30 h, en un dispositiu de trànsit a la Plaça Imperial Tarraco, la Guàrdia Urbana va aturar al conductor d’un vehicle que circulava de manera temerària, i en identificar-lo, van comprovar que no disposava de permís de conduir per pèrdua total de punts, essent imputat per un delicte contra la seguretat del trànsit.
Noticia Detingut un conductor per atemptat, resistència i desobediència a agents de l’autoritat
Aquesta matinada, a les 2:56 h, la Guàrdia Urbana ha detingut a un home de nacionalitat marroquina i de 35 anys, per un presumpte delicte d’atemptat, resistència, desobediència i amenaces a agents de l’autoritat. Els fets han passat a Campclar, quan una unitat de la Guàrdia Urbana estava fent tasques de vigilància i han observat un vehicle conduït de manera brusca. Els agents han comprovat les dades, i el vehicle constava que no tenia assegurança i el seu titular no tenia permís de conduir vigent, per la qual cosa han aturat al vehicle per identificar el conductor. Els agents han observat que el conductor presentava clars símptomes de trobar-se sota els efectes de l’alcohol i l’han sotmès a la prova d’alcoholèmia que ha donat positiu. Quan es disposaven a immobilitzar el vehicle i sancionar al conductor, aquest ha començat a cridar insults i amenaces als agents, i ha intentat evitar que la grua s’emportés el vehicle i s’ha mostrat violent amb els agents. Davant aquests fets, els agents han procedit a la detenció per un presumpte delicte de desobediència, resistència i atemptat als agents de l’autoritat.
Noticia La Guàrdia Urbana detecta diverses ocupacions no autoritzades
Ahir, Diada de Sant Jordi, la Guàrdia Urbana va obrir 18 actes a establiments comercials per ocupacions no autoritzades de la via pública, i 11 actes a parades estàtiques no autoritzades i que van esser retirades.
Noticia Sancionat un conductor per exercir de taxista sense permís
Una patrulla de la Guàrdia Urbana va aturar el passat dilluns a les 23:45 h un conductor que va realitzar una maniobra imprudent a la N340. Els agents van procedir a la identificació del conductor i comproven que es troba fent un servei de taxi il·legal, traslladant dues persones a Salou, per la qual cosa és denunciat per imprudència per exercir una activitat sense la llicència corresponent. A més, en escorcollar el vehicle, localitzen una radial, una trepadora, un martell, una clau anglesa i altres eines que són intervingudes cautelarment.
Noticia La Guàrdia Urbana informa sobre delictes contra la seguretat del trànsit
El passat 20 d’abril a les 19:45 h, la Guàrdia Urbana va rebre l’avís d’un accident de trànsit al carrer Les Garrigues de La Canonja. En arribar, van localitzar tres vehicles implicats. Els agents van procedir a identificar els seus conductors i un d’ells presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de l’alcohol. En realitzar la prova d’alcoholèmia va donar positiu amb 0,54 mg/l, per la qual cosa va ser imputat per un delicte contra la seguretat vial per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i implicat en un accident de trànsit. El 21 d’abril a les 6:30 h del matí, agents de la Guàrdia Urbana van localitzar un vehicle a la plaça de les Corts Catalanes conduït de manera imprudent. Els agents van aturar-lo i van identificar al seu conductor que, en sortir del cotxe, no podia mantenir la verticalitat amb clars símptomes de trobar-se sota els efectes de l’alcohol. El conductor va ser sotmès a la prova d’alcoholèmia i va donar un resultat de 0,84 mg/l, per la qual cosa, va ser citat a judici ràpid per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.
Noticia La Guàrdia Urbana fa cursos de formació vial als alumnes de Sant Pere i Sant Pau
Els alumnes de primer, segon i tercer de primària de l'Escola Sant Pere i Sant Pau han participat en la tercera sessió pedagògica impartida pels agents monitors de l'Equip d'Educació Vial de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Mitjançant jocs de taula, van estar aplicant tots els coneixements de mobilitat adquirits.
Noticia Detingut un home per una ordre de recerca per robatori amb violència, resistència i desobediència
La Guàrdia Urbana va detenir un individu que tenia una ordre de recerca i detenció per un delicte de robatori amb violència i intimidació i dues ordres d’esbrinament de domicili, a més de ser denunciat per tinença d’arma blanca. Els fets van passar quan una patrulla de la Guàrdia Urbana vigilava a la Part Baixa. La patrulla va identificar un jove per estar implicat en baralles amb armes i en veure el vehicle policial el jove va marxar. S’inicia una persecució per diferents carrers de la Part Baixa i l’individu fa cas omís a les ordres dels agents. Finalment és acorralat a la Plaça dels Carros pels agents i l’individu sembla manipula la part de dalt dels pantalons com si vulgues treure algun objecte. Un dels agents, assegurant-se que no hi ha cap perill, dispara un tret a l’aire per aturar l’individu, aquest és reduït i detingut pels agents oposant una forta resistència. En una batuda pels voltants, es localitza la jaqueta del detingut i hi troben una navalla de 21 cm.
Noticia Detinguts dos homes per robatori amb força
El 30 d’abril la Guàrdia Urbana va detenir dos homes per un presumpte delicte de robatori amb força. A un d’ells li constava una ordre de crida i cerca per un delicte d’usurpació. Els fets van passar a les 12:15 h quan la Guàrdia Urbana va rebre l’avís d’un veí que havia vist com uns individus sortien d’una finestra d’un edifici de la Tabacalera. El testimoni facilità la descripció dels individus i aquest són localitzats en un empresa del Polígon Francolí de recollida de metalls, on els agents els van detenir.
Noticia Informe sobre els resultats d'un control d'alcoholèmia
La matinada passada, de les 12 de la nit a la 1:00h, es va realitzar un control d’alcoholèmia a la Plaça Imperial Tarraco i van ser controlats 14 vehicles, dels quals 1 va ser denunciat per donar positiu, 1 per tinença d’estupefaents, 1 per manca d’assegurança i 1 vehicle va ser immobilitzat.
Noticia Denunciats per venda ambulant
La matinada passada a les 00:55h dos individus van ser denunciats per venda ambulant a la Plaça del Forum.
Noticia Assistència en domicili a una anciana
La matinada del diumenge, la Guàrdia Urbana rep l’avís de personal de Teleassistència a persones grans que hi ha una persona que compta amb el servei que no respon a les trucades. Una patrulla es dirigeix al domicili al carrer Riu Montsant, i en no obtenir resposta al trucar, avisen als bombers per entrar al domicili, on localitzen a una dona que es troba amb la pressió alta, per la qual cosa és traslladada a l’hospital Joan XXIII.
Noticia Presumpta ocupació d'un habitatge
A les 2:35 h d’ahir, dia 6 de maig, la Guàrdia Urbana va rebre l’avís d’un veí que sentia sorolls en el pis del costat que està buit. En arribar al lloc, els agents comproven que el pany està trencat i localitzen una dona a l’interior, que és identificada i informada que es passarà notificació al jutjat.
Noticia Citat a judici ràpid per una falta d’estafa
El passat dia 2 de maig, a les 16:11 h la Guàrdia Urbana va rebre l’avís del vigilant de seguretat d’un establiment del polígon comercial Les Gavarres, que tenia retinguda una persona per una presumpta estafa. Els agents identifiquen a l’home i el citen a judici ràpid per una falta d’estafa, ja que manipulava les etiquetes de productes de preu superior i les canviava per etiquetes de productes de preu inferior.
Noticia Delictes contra la seguretat del trànsit
Citat a judici ràpid per conduir un ciclomotor sense ITV i sense haver obtingut mai el permís de conduir. Els fets van passar el divendres 3 de maig, a les 11 h del matí, quan una patrulla observa un ciclomotor amb l’etiqueta de la ITV manipulada, per aquesta raó, l’aturen i comproven que no té permís ni disposa de la ITV. El dissabte 4 de maig, a les 17:30h, la Guàrdia Urbana va aturar un vehicle que havia comès una infracció de trànsit, la conductora és identificada i els agents comproven que no ha obtingut mai el permís de conduir, per la qual cosa, és citada a judici ràpid.
Noticia Citats a un judici ràpid per faltes de furt
El dijous dia 2 de maig, a les 20:10 h, la Guàrdia Urbana es dirigeix a un establiment del polígon Les Gavarres perquè han rebut l’avís dels vigilants de seguretat que tenen dues persones retingudes per un possible furt. En arribar identifiquen els dos autors, un matrimoni amb el seu fill, que presumptament havien robat un telèfon mòbil valorat en 600€ i que portaven amagat al cotxet del nadó. Els agents procedeixen a escorcollar el vehicle dels presumptes autors i al maleter hi localitzen una bossa amb roba amb les alarmes, per un valor aproximat de 120 €, per la qual cosa van ser citats a un judici ràpid.
Noticia Falta de furt i detingut per una ordre pendent de detenció
Ahir dilluns, 6 de maig, a les 18:00 h, una patrulla de trànsit de la Guàrdia Urbana va ser alertada per un vianant que hi havia una parella amb actitud sospitosa entrant i sortint de diferents botigues del carrer Unió, intercanviant-se una bossa, i posteriorment fingint que no es coneixen.
Noticia Les infraccions de les ordenances municipals de l'Ajuntament de Tarragona es redueixen un 40 %
La Policia Portuària ja és un nou membre formal de la Junta Local de Seguretat
Noticia Detingut per atempat a agents de l'autoritat
A les 16.40 h d’ahir, agents de la Guàrdia Urbana van detenir un home de 63 anys, amb domicili a Tarragona. Els fets van passar quan una patrulla de la Guàrdia Urbana que realitzava serveis de vigilància per la zona del Passeig de Rafel de Casanovas va observar una motocicleta que no portava el casc de protecció. El conductor no va fer cas de les indicacions dels agents i va continuar la seva trajectòria fins que van aconseguir aturar-lo. Es va negar a donar-los la documentació i se li van fer les probes d’alcoholèmia, pels signes evidents d’embriaguesa. El resultat de la proba va ser 0,13 mg/l. A banda de crits i insults als agents, el detingut va propinar un cop de puny a un dels agents, mentre intentaven reduir-lo. Finalment va ser detingut.
Noticia Dispositiu de seguretat al Port Esportiu
La matinada del dissabte 11 de maig, la Guàrdia Urbana juntament amb la Policia Nacional, la Policia Portuària i els Mossos d’Esquadra van realitzar un dispositiu especial de seguretat en diferents locals d’oci nocturn del Port Esportiu de Tarragona. La intervenció ha estat motivada per les denúncies rebudes als diferents cossos policials per fets delictius com robatoris a l’interior de vehicles, furts d’objectes personals, molèsties de soroll i incivisme, baralles i petit tràfic i consum d’estupefaents.
Noticia Restringit l'accès a la Part Alta
Arran de les darreres pluges i de les incidències ocorregudes en els darrers mesos al tram de la Muralla, entre les Baixades de la Guitarra i el Roser, s’ha procedit al tall de circulació complet de la Baixada del Roser.
Noticia La Guàrdia Urbana detecta 34 infraccions relacionades amb la presència de gossos als espais públics
La no recollida de les deposicions és una les queixes ciutadanes més habitual dels darrers anys.
Noticia Retirada d'un eixam d'abelles
El dimecres 22 de maig es procedirà a la retirada d’un eixam al carrer Josepa Massanés, número 3. Es tracta d’un eixam d’uns tres anys d’antiguitat, que les condicions favorables de la seva ubicació ha provocat un gran creixement fins arribar a uns 80.000 exemplars. És un carrer només per a vianants, i per tal de garantir la seguretat de les persones, es tallarà l’accés al carrer en coordinació amb la Guàrdia Urbana. Les feines de trasllat de l’eixam començaran a les 17 h i es preveu que durin unes tres hores.
Noticia Tres dones denunciades per furtar roba de diversos establiments
Els furts van tenir lloc divendres 18 de maig al centre comercial Parc Central.
Noticia Conductor imputat per un delicte contra la seguretat del trànsit
L'home, de 33 anys, va donar positiu en una prova d'alcoholemia amb un resultat de 0,91 mg/l.
Noticia Detingut per robatori amb violència i intimidació
La víctima va ser abordada per un individu armat amb un ganivet de 32 cm.
Noticia Delictes contra la seguretat viària
El dissabte 25 de maig, a les 4 h de la matinada, una patrulla d’agents de la Guàrdia Urbana va veure un vehicle a la Via Augusta fent una conducció fent esses i circulant per la línia divisòria. Els agents van aturar-lo, van demanar a la conductora la documentació i van observar que semblava trobar-se sota els efectes de l’alcohol. En fer la prova, dóna un resultat de 0,97 mg/l, per la qual cosa, va ser citada a judici ràpid.
Noticia Falta de furt
Els agents demanen a la sospitosa que mostri el que amaga i ensenya tres bosses amb roba i calçat, algunes de les quals tenen parts estripades, aparentment per haver arrencat el sistema d’alarma.
Noticia Denúncia per venda ambulant
Oferia el que semblava joies falsificades, una polsera, un collar i un anell tipus segell, simulant or
Noticia Detingut un home per robatori amb força
Diumenge 2 de juny, a les 14:25 h, la Guàrdia Urbana va rebre l’avís que s’havien activat els detectors volumètrics de l'edifici de La Tabacalera. Una patrulla es va dirigir al lloc i va observar que el cadenat de la porta havia estat arrencat. A l’interior hi van localitzar un home, de 33 anys i de nacionalitat marroquina, que va manifestar haver entrat a l’edifici a buscar-se la vida. L'home va ser detingut per un presumpte delicte de robatori amb força.
Noticia Diligències per una falta de furt
Dimecres 29 de maig, a les 11:20 h, el vigilant de seguretat d’un establiment del polígon comercial Les Gavarres denuncia que dos dies abans un client havia creuat la línia de caixes sense abonar un producte, i que disposa de la gravació de les càmeres de seguretat. Els agents comproven les imatges i observen com l’individu manipula el producte i se l’amaga, creua la línia de caixes i marxa amb el cotxe on s’hi poden veure clarament les plaques de matrícula. Això permet identificar l’autor, un home de nacionalitat espanyola de 43 anys, al qual se li instrueixen diligències per una presumpta falta de furt.
Noticia Detingut per ordre judicial
Diumenge 2 de juny, a les 4:30 h, la Guàrdia Urbana realitzaba un control d’alcoholèmia a la plaça de les Corts Catalanes quan el agents van aturar un conductor que va donar positiu amb una tasa de 0,58 mg/l, per la qual cosa va ser denunciat i citat a un judici ràpid. A més, en comprovar les dades de l'individu, els agents van poder comprovar que hi constava una ordre de recerca emesa pel cos de Mossos d'Esquadra de Tortosa, per la qual cosa va ser detingut.
Noticia LA CAMPANYA DE SEGURETAT I SALVAMENT DE LES PLATGES DE TARRAGONA COMENÇA AQUEST DISSABTE
L’Ajuntament instal·larà cartells de prohibició de saltar des de les zones de roques
Noticia Detingut per crema de contenidor
Els agents el van retenir i aquest parlava de manera inconnexa sobre incendis de cotxes i contenidors
Noticia Detingut per delicte de lesions
Els agents van trobar un home a terra i altres que estaven discutint amb un tercer
Noticia Dispositiu de seguretat al Port Esportiu
Durant l’operació es van realitzar 19 identificacions
Noticia Detingut per resistència i desobediència a l’autoritat
L'home, de 36 anys i nascut a Geòrgia, havia agredit el propietari d'una xurreria donant-li un cop de puny i trencat-li la cadena d'or que duia.
Noticia Detinguts per robatori amb força
Els agents van localitzar dos homes que pressumptament estaven agafant cable de coure a les instal·lacions de Renfe del carrer del Mar.
Noticia Nota informativa en referència al tancament de l'accés a la plataforma del Miracle
L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè tingui una actitud responsable i respecti la prohibició d’accedir a la plataforma.
Noticia Dispositiu de regulació del trànsit de la Guàrdia Urbana amb motiu del concurs de Focs Artificials
La Guàrdia Urbana, amb la col·laboració i coordinació de la Policia Portuària, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra, ha establert un operatiu de seguretat i regulació del trànsit amb motiu del concurs de Focs Artificials.
Noticia La campanya de seguretat i salvament a les platges de Tarragona comença aquest dissabte
L’Ajuntament instal·larà cartells de prohibició de saltar des de les zones de roques.
Noticia Detingut per resistència als agents de l’autoritat
La dona havia furtat objectes en diverses parades dels Mercat de Torreforta i n'havia agredit el vigilant.
Noticia Alcoholèmia positiva
Un ciclomotor ocupat per dues persones s'havia saltat un semàfor en vermell.
Noticia Delicte contra la seguretat vial
El conductor es va negar en quatre ocasions a fer la prova d'alcoholèmia, per la qual cosa va ser detingut.
Noticia Falta de furt al Polígon Francolí
L'individu havia sostret unes reixes de recollida d’aigua.
Noticia Denunciat per consum de drogues
Va ser denunciat per tinença i consum a la via pública.
Noticia Faltes de furt
Els autors van sustreure diversos productes d'establiments comercials.
Noticia La Guàrdia Urbana inicia el servei a la nova comissaria
El nou edifici està situat al número 6, de l’avinguda Arquebisbe Pont i Gol, i compta amb les últimes tecnologies.
Noticia La Guàrdia Urbana informa sobre el dispositiu de trànsit amb motiu de les beatificacions
Durant tot el cap de setmana, des de divendres i fins diumenge, es restringirà parcialment el trànsit i l’estacionament a la Part Alta.
Noticia Nota sobre el control de punts de venda de flors amb motiu de Tots Sants
La Guàrdia Urbana tindrà especial cura del compliment de les autoritzacions atorgades per l'Ajuntament, per evitar la venda irregular.
Noticia Prova de so de la xarxa general d'alarmes de Protecció Civil
Els Serveis Territorials de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya a Tarragona han comunicat que el dilluns 4 de novembre es realitzarà una prova de so de la xarxa general d'alarmes i comunicacions de protecció civil adscrita al Pla de Sector Químic de Catalunya, PLASEQCAT
Noticia Consell davant el risc de nevades
El gel i la neu poden provocar situacions d'emergència per les quals cal estar preparats.
Noticia La Guàrdia Urbana posa en marxa la campanya de Nadal
Des d’avui 5 de desembre, i fins al 12 de gener, reforça la seva presència al carrer.
Noticia Demà dimecres 11 de desembre, la Guàrdia Urbana celebra la seva festivitat
A les 13:30h es realitzarà la inauguració oficial de la nova comissaria
Noticia L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa l'Operació Iglú
Amb motiu de l’activació del Pla Neucat per part de la Generalitat, un equip vetllarà la nit de divendres pels sense sostre
Noticia L'Operació Iglú d'aquest cap de setmana ha atès a deu persones
El dispositiu es va posar en marxa en previsió de les baixes temperatures i en coordinació amb Protecció Civil de la Generalitat que va activar en alerta el Pla NEUCAT pel risc de nevades a cotes baixes.
Noticia Avui dimecres 20 de març es farà una prova de sirenes de risc químic
Serà una prova per comprovar que funcionen bé i i per fer-ne conèixer el so a tots els ciutadans. En cas d'emergència real, en sentir el senyal d'alarma, caldria tancar-se a casa o a l'edifici més proper fins que sonés la fi d'alarma.
Noticia Les infraccions de les ordenances municipals de l'Ajuntament de Tarragona es redueixen un 40 %
La Policia Portuària ja és un nou membre formal de la Junta Local de Seguretat
Noticia S'inicia la campanya "Revetlles amb precaució"
Consells de Protecció civil per a les revetlles i les festes populars i tradicionals de Catalunya
Segells de reconeixement d’administració oberta