Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Agenda 2023 8 M Entrega Premis dels Relats de Dones i Còmics per la Igualtat

Entrega Premis dels Relats de Dones i Còmics per la Igualtat

En el marc d’actuacions, del Dia Internacional de la Dona, es convocarà el concurs literari “Relats de Dones” i el concurs “Còmics per la Igualtat”. Sent el 2023 la seva 23a i 6a edició respectivament amb previsió de data de lliurament dels premis al voltant de dates properes a la diada de Sant Jordi, per donar visibilitat a la creativitat literària de les dones.

En aquest temps, el concurs literari s’ha consolidat com una iniciativa que promou la creativitat literària i fomenta la visibilitat de les dones creadores, remarcant la seva mirada i pensament com a elements claus de transformació social.

Des de la seva creació, les obres presentades han anat millorant quantitativament i qualitativament. En l’actual conjuntura socioeconòmica, és crucial seguir treballant per assolir la igualtat de gènere real i efectiva en tots els àmbits de la nostra societat.

Actualment, diferents col·lectius lluiten per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes.

L’ampliació del concurs amb altres formats i codis, com és el còmic, té una doble finalitat; per una banda, impulsar i visibilitzar la diversitat de les aportacions de les dones a l’espai literari i cultural de la ciutat, i per altra, incorporar una visió no sexista ni androcèntrica a la cultura. D’aquesta manera, es potencia d'igual manera la creació artística de dones i homes, i es divulga, així com contribueix a la prevenció i erradicació de la violència masclista, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Entrega Premis dels Relats de Dones i Còmics per la Igualtat
Què
Lletres
Quan
26/04/2023 18:00 to 19:00
Programació
Primavera Literària
Localització
Preu
Entrada lliure
Organitzat per 
SIAD Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta