Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2017 Respecta'm es fa notar per Santa Tecla

Respecta'm es fa notar per Santa Tecla

Respecta'm es fa notar per Santa Tecla

Durant la vigília de Santa Tecla, el Komando Nits Q prepara un dispositiu especial per la campanya "Respecta'm"
Respecta'm es fa notar per Santa Tecla Targeta de la campanya "Respecta'm"
22/09/2016

 

Durant la nit de la vigília, del 22 al 23 de setembre, i d'acord amb la campanya Respecta'm, l'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa un protocol d’atenció coordinat entre els cossos de seguretat -Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra- i Komando Nits Q per tal d'atendre les possibles conductes sexistes que hi puguin haver al llarg de la nit. Es tracta d'una iniciativa pionera a tot Catalunya per donar resposta a aquest tipus d’abusos de baixa intensitat.

En aquest sentit, hi haurà un dispositiu fix al Camp de Mart amb els membres de Som.nit i de Komando Nits Q i els joves s'hi podran adreçar per qualsevol dificultat o qüestió relacionada amb drogues i conductes sexistes. També hi seran Protecció Civil i dispositius de Guàrdia Urbana.

D'altra banda, els membres de Komando Nits Q treballaran de manera itinerant per la plaça de la Font, plaça del Rei, plaça del Fòrum i, per qualsevol inicidència, els joves hi poden recórrer i a partir d'aquí s'iniciarà el protocol previst. El Komando Nits Q lliurarà el Lot Respecta'm, que inclou la pulsera, material informatiu i una targeta en què s'hi indicarà el telèfon d'assistència (622 020 297).

S'hi instal·larà una unitat mòbil de denúncia per aquestes conductes i d'altres a la Rambla Vella, a l'alçada del carrer Sant Agustí. Els agents de Seguretat d'aquella nit han estat informats i formats per donar la resposta adequada a les denúncies, tant de conductes delictives com d'assetjaments sexuals de baixa intensitat. És a dir, qualsevol incidència tindrà una resposta.

Durant el concert del Falixtival es projectaran vídeos i frases de la campanya Respecta'm, i el telèfon d'atenció directa per assetjament sexual, de manera que la gent que es trobi amb aquestes situacions o vulgui denunciar que ha vist alguna d'aquestes situacions pugui enviar un Whatsapp o trucar al telèfon. Així, des d'allí s'iniciaran les actuacions oportunes en funció de la incidència reportada.

'Respecta'm', és una campanya de prevenció de conductes sexistes en l'oci de la ciutat, especialment en contextos festius i nocturns. Els principals objectius de la campanya són ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat, prevenir l'assetjament i apoderar les dones i el seu entorn a que denunciïn i sancionin aquest tipus de conductes sexistes. D'aquesta manera es vol actuar davant de pràctiques sexistes quotidianes que en molts casos s'entenen com a comportaments naturals i sobre els quals no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori: comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits, acorralaments o insistències davant d'una negativa.

 

Telèfon d'assistència i Whatsapp: 622 020 297
 

Informació de la campanya Respecta'm

 

Segells de reconeixement d’administració oberta