Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2019 El 23 de setembre és el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual

El 23 de setembre és el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual

El 23 de setembre és el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual

L'orgull bisexual es va reivindicar per primera vegada a Sud-àfrica, fa vint anys
20/09/2019

El  23 de setembre es commemora el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual. Per aquest motiu, la Conselleria de Serveis Socials, Feminismes i LGTBQ de l’Ajuntament de Tarragona i el Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI-Tarragona) conviden a la reflexió i a participar en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBIQA.

El Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual no sols vol fomentar l’acceptació, la inclusió i la tolerància envers les persones bisexuals, sinó que també és un crit a l'admissió del fet que d'alguna manera tots som diferents i tenim la llibertat i el dret de gaudir, sempre que no fem mal a ningú.

L’any 1999 va ser la primera vegada que es va reivindicar l’orgull bisexual, a la XXII Conferència Mundial de l'ILGA (International Lesbian and Gay Association), a Johannesburg, Sud-àfrica.

Actualment, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), un dels referents més importants del moviment associatiu lèsbic, gai, transsexual i bisexual a Espanya, va declarar el 2016 Any Commemoratiu de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat. L’objectiu consistia a reivindicar una sèrie de mesures per tal de trencar amb els estereotips al voltant d’aquest col·lectiu.

Més informació clicant en aquest enllaç.

Segells de reconeixement d’administració oberta