Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2023 El TetaFest visibilitza la tasca social d'una vintena d'entitats

El TetaFest visibilitza la tasca social d'una vintena d'entitats

El TetaFest visibilitza la tasca social d'una vintena d'entitats

El Camp de Mart acollirà els dies 2 i 3 de juny el festival feminista i LGBTIQ+ de Tarragona
El TetaFest visibilitza la tasca social d'una vintena d'entitats Foto: Tjerk van der Meulen.
23/05/2023

Després de la presentació del cartell estrella —Mala Rodríguez, Samantha Hudson i Mabel Flores— per al macroconcert del divendres 2 de juny, i a falta d'11 dies perquè comenci, el Festival Teta de Tarragona ha fet públics els últims detalls sobre la fira d'entitats que es desenvoluparà el matí del dissabte dia 3: després de diversos mesos de preparació, una vintena d'associacions i col·lectius feministes i LGTBIQ+ es donaran cita al Camp de Mart per visibilitzar la tasca social que porten a terme.

El festival Teta —que va congregar més de 3.000 persones a la primera edició de 2022— pretén visibilitzar de la manera més plural les diferents maneres de viure el feminisme, sota les banderes del respecte, la tolerància i la solidaritat, amb especial protagonisme de les entitats. “El matí del dissabte és el matí de les entitats i està íntegrament dedicat a donar-les visibilitat, ja que no només disposaran d’espai propi, sinó que oferiran la programació sense que hi hagi més activitats al mateix temps”, ha destacat Cinta Pastó, consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona.

Des de les 10 a les 14 hores, els assistents podran gaudir de xerrades i conferències amb temes que van des de la maternitat fins a la interculturalitat, passant pels drets humans. Lactància, processos traumàtics de separació, permisos maternals més dignes, cooperació amb dones de països en desenvolupament, emprenedoria, conductes sexuals de risc, igualtat de gènere a la feina o racisme són algunes de les temàtiques que s'abordaran. "Són situacions molt reals que sovint no tenen la projecció social que haurien de fer", ha explicat Montse García, cap de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament. La literatura, l'art o la dansa com a eines de transformació social també tenen protagonisme a l'edició 2023 del Tetafest.

Durant tot el festival, fins a las 20 hores, hi haurà ludoteca i jocs per a la canalla, amb un servei de canguratge totalment gratuït; “La conciliació i el dret al descans estan al centre de les polítiques de la Conselleria de Feminismes” ha recordat Pastó. També destaca la presentació de la campanya del Servei Integral d'Atenció a la Dona, “Trenca la norma, comparteix la regla” a la ‘sextruck’ de la Cooperativa Magrames, orientada a trencar els tabús de la menstruació.

Tota la recaptació de les barres i de l'arròs solidari, a càrrec del xef Pep Moreno (Deliranto Salou, una Estrella Michelin), anirà destinada al voluntariat de l'associació Heroïnes Anònimes, que se centra en l'atenció a dones que pateixen violència. La coordinadora d'Heroïnes Anònimes, Laura Recasens, ha agraït l'aposta de l'Ajuntament per col·locar la dona al centre del Tetafest, “amb la cultura com a arma d'apoderament”. "Aquest tipus d'iniciatives ens donen vida, en un entorn en què les associacions sobreviuen molt precaritzades", ha reivindicat Recasens abans d’una petita actuació del grup tarragoní, —integrat per quatre dones—, Maatkara.

Programació

Amb la Mala Rodríguez com a cap de cartell del triple concert que comparteix amb les artistes Mabel Flores i Samantha Hudson, el proper divendres 2 de juny s'obre la segona edició del Teta, el festival feminista i LGTBIQ+ de Tarragona, que aquest 2023 augmenta el seu impacte i arriba amb un programa de primera línia. Durant la tarda del divendres 2 i tot el dissabte dia 3 estan previstes més d'una quinzena d'activitats al Camp de Mart: monòlegs, espectacles de màgia, concerts, tallers, jocs i un arròs solidari formen part de dos dia molt intensos. Les monologuistes Pepi Labrador, Maga Paiva o Daniela Padrón, juntament amb artistes emergents com el jove grup de Tarragona Maatkara, la cantant i violinista Laia Masdeu, o la rapera Miss Raisa completen un cartell molt interessant. Les entrades per al triple concert de divendres es venen en un ticket únic de 15 euros.

Consulteu la relació completa de les entitats participants a la fira d'entitats del TetaFest 2023 (PDF).

Més informació i programació completa al web www.tetafest.com.

Segells de reconeixement d'administració oberta