Esteu aquí: Inici Cultura i festes Festes i cultura popular Sant Magí

Sant Magí 2020

Un Sant Magí emocionant i segur


La celebració de la festa Major de Sant Magí serà enguany, sens dubte, diferent. Per tal de poder viure una festa segura, la programació de 2020 incorporarà nous continguts, ja sigui en espais físics com virtuals. Una de les principals mesures que s’adoptaran és compactar la durada de la festa, centrar tota l’activitat en els dies oficials 17, 18 i 19 d’agost i programar-hi els actes essencials.

D’altra banda, el contingut audiovisual passarà a formar part del contingut potent de la festa. D’una banda, es proposaran continguts d’arxiu i programes especials de Tac 12, però també es presentaran nous projectes que comptaran amb la participació dels tarragonins i tarragonines. Tac 12 farà d’altaveu de la part més important de la festa i proposarà continguts molt potents i destacats, com la diada castellera de Sant Magí i la tradicional Professó de la tarda.

El so també passarà a tenir més protagonisme, més enllà dels espais físics. La música tradicional o les campanades poden ser un element recurrent i clarament identificador de la festa, però que enguany passarà a tenir un valor més que simbòlic. D’una banda, es marcarà l’inici i final de festa amb una tronada, i, d’altra banda, també es podran sentir les Matinades del dia de Sant Magí, que sortiran des de diferents punts de la ciutat. 

La programació imprescindible no hi faltarà


Pel que fa als actes tradicionals, s'està treballant per fer una Baixada de l’Aigua des de la Brufaganya diferent. La proposta és que l’aigua baixi des de la Brufaganya amb un original vehicle de transport històric a motor des de la matinada del dia 18 i que arribi a Tarragona al migdia del mateix dia. La distribució de l’aigua, alfàbrega i mides es farà de manera descentralitzada creant més d’un punt de distribució els dies 18 i 19, per tal d’evitar aglomeracions.

En l'apartat musical, se celebrarà el Festival de Sant Magí de l’AMT que, amb invitació prèvia i amb una rotació de públic i artistes amb capacitat d’assumir la major demanda de públic possible, aniran donant l’oportunitat de gaudir-lo a tothom que ho desitgi.

Així mateix, i fruit del treball amb els representants de la Imaginada, se'n durà a terme una edició adaptada a la realitat sanitària i social. Aquesta edició es desenvoluparà a l’interior del Teatre Auditori Camp de Mart, com és tradicional els dies previs a la festa, en aquest cas els dies 13, 14, 15 i 16 d’agost. 

La programació completa de les festes s'està acabant d'enllestir i es difondrà quan sigui definitiva en aquesta mateixa pàgina.

Segells de reconeixement d’administració oberta