Esteu aquí: Inici Cultura Festes i cultura popular Sant Magí

Sant Magí

Del 9 al 19 d’agost, Tarragona celebra les festes de Sant Magí. Durant aquests dies, activitats tradicionals i espectacles de primer nivell fan sortir els tarragonins al carrer. 

Els actes tradicionals de la festa s’estructuren al voltant de la diada de Sant Magí, el 19 d’agost. Destaca l’arribada de l’aigua amb carros i cavalls des de Sant Magí de la Brugafanya (tarda del 18 d’agost), finalitzant el recorregut a la capella de Sant Magí al Portal de Carro, on poden adquirir-se els càntirs i les ampolles d’aigua procedent de la Brufaganya.

El dia 19 d’agost al migdia es fa la diada castellera de Sant Magí a la plaça de les Cols, a càrrec de les quatre colles locals. Al vespre, la professó de Sant Magí recorre els carrers de la Part Alta i arriba al seu moment culminant amb el retorn del sant a la capella del Portal del Carro, acompanyat per la pujada de pilars caminants de les quatre colles castelleres de la ciutat, i l’espatarrant pirotècnia disparada en honor del sant.

PROGRAMA 2024

Recomanacions per una festa saludable

  • Si preneu begudes alcohòliques, us recomanem que en feu un consum moderat i responsable.

  • Si heu de conduir, no begueu alcohol, ja que altera seriosament les facultats necessàries per a la conducció.

  • La nit del dia 18 els agents de salut de KomandoNitsQ seran presents a les dues revetlles tradicionals de Sant Magí per informar i conscienciar sobre les diferents substàncies presents en l’àmbit de l’oci nocturn i sobre sexualitat. Assessora’t amb ells mitjançant dinàmiques i jocs!

Segells de reconeixement d'administració oberta