• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Santa Tecla Tarragona
  • Twitter de Santa Tecla Tarragona

Santa Tecla

Santa Tecla
Esteu aquí: Inici Les festes Santa Tecla gastronòmica
Santa Tecla

Santa Tecla gastronòmica

Pastís del Braç de Santa TeclaLa gastronomia ocupa un lloc prominent en les Festes de Santa Tecla. El menjar és protagonista en molts dels actes promoguts per les entitats de la ciutat. És el cas, per exemple, del Pastís del Braç de Santa Tecla, un braç de gitano gegant elaborat pel Gremi de Pastissers i que centenars de persones degusten gratuïtament a la plaça de la Font; o del Teclatapa, un espai a la plaça Verdaguer gestionat per les entitats del Carnaval on s'hi pot pot fer un àpat ràpid. Una iniciativa més recent és el gelat de les festes de la Gelateria Farggi, un sorbet de mandarina en què el caramel i la xocolata negra es barregen amb el Chartreuse, verd i groc.

Altres cites indispensables són els nombrosos vermuts, en molts casos amenitzats amb música, on s'hi respira un magnífic ambient tecler. És el cas del vermut del dia 22 al migdia a la plaça de les Cols o del vermut del dia 24 al migdia, que serveix per amenitzar l'esperada per l'arribada dels pilars.

L'espineta amb cargolins

Tast popular d’espineta amb cargolins"Santa Tecla gloriosa, mare dels tarragonins. Què tenim avui per dinar? Espineta amb cargolins!", diu l'últim vers del Ball de Dames i Vells. Potser no tots els tarragonins mengen espineta el dia 23, però sí que els tastos populars del plat típic de les festes sempre congreguen un públic notable. Veure recepta.

La mamadeta

La Mamadeta La mamadeta és la beguda típica de les festes de Santa Tecla, una barreja de Chartreuse groc, Chartreuse verd i granissat de llimona que triomfa pel seu caràcter refrescant i el seu gust àcid, dolç i suau a la vegada. El barrilet de les festes, un got reutilitzable que renova el seu disseny any rere any, s'ha convertit gairebé en un altre element indispensable del vestuari dels teclers.


Santa Tecla

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1 - 43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Sobre aquest web - Avís legal