Anna Gispert Magarolas, Perpetuadora de les festes

Santa Tecla Tarragona

El nomentament es farà durant el tradicional acte de La Crida que marca el tret de sortida de la festa.

17/08/2017

La tarragonina Anna Gispert Magarolas ha estat designada Perpetuadora de les festes de Santa Tecla d'aquest any. Anna Gispert és catedràtica d’Institut d’Ensenyament Secundari, especialitzada en Llengua i Literatura Catalanes i compta amb una destacada trajectòria educativa centrada en promoure el coneixement, l’interès i l’estudi de la festa i el folklore de la ciutat entre els alumnes d’ensenyament secundari. Ha dirigit treballs de recerca de batxillerat de tots els elements del Seguici Popular entre els anys 2000 i 2016; a l'Institut Martí Franquès ha estat impulsora de l’assignatura “De la paraula a la festa” per donar a conèixer la realitat cultural tarragonina. A més, ha col·laborat en publicacions que recorren la història de la festa de Santa Tecla i d’altres d’anàlisi d’elements actuals com Santa Tecla a la Segona República d’Anna Follia o La Mulassa de Tarragona, la més juganera d’Enric Garcia Jardí.

Gispert, juntament amb companys de l’institut, ha participat en el projecte “Socrates Comènius: la realitat cultural del territori” en diverses edicions, donant a conèixer les festes de Santa Tecla a alumnes i professors estrangers. L’any 99, un grup convidat va poder gaudir de les festes, apareixent fins i tot en el programa. L'any 2001, guanyen els XXIII Premis Baldiri Reixac de la Fundació Jaume I, amb el treball Tàrraco inter Itàlia elaborat amb el alumnes de l’orquestra de l'IES Martí i Franquès.

Com a tarragonina ha estat vinculada a la festa des de ben jove, el seu besavi va ser un destacat casteller del segle XIX, Pau Magarolas conegut com a Pau del Blau. Ella pertany a l'Associació d'Amics de la Colla Jove des de la seva fundació i ha col·laborat amb el Ball de Pastorets petit.

square_img
02/07/2020

L'actriu tarragonina Agnès Busquets serà la pregonera de les festes de Santa Tecla 2020

L'acte tornarà a tenir lloc al balcó del Palau Municipal, tot i que adaptat a les mesures de seguretat a causa de la COVID-19

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!