Anna Gispert Magarolas, Perpetuadora de les festes

Santa Tecla Tarragona

El nomentament es farà durant el tradicional acte de La Crida que marca el tret de sortida de la festa.

17/08/2017

La tarragonina Anna Gispert Magarolas ha estat designada Perpetuadora de les festes de Santa Tecla d'aquest any. Anna Gispert és catedràtica d’Institut d’Ensenyament Secundari, especialitzada en Llengua i Literatura Catalanes i compta amb una destacada trajectòria educativa centrada en promoure el coneixement, l’interès i l’estudi de la festa i el folklore de la ciutat entre els alumnes d’ensenyament secundari. Ha dirigit treballs de recerca de batxillerat de tots els elements del Seguici Popular entre els anys 2000 i 2016; a l'Institut Martí Franquès ha estat impulsora de l’assignatura “De la paraula a la festa” per donar a conèixer la realitat cultural tarragonina. A més, ha col·laborat en publicacions que recorren la història de la festa de Santa Tecla i d’altres d’anàlisi d’elements actuals com Santa Tecla a la Segona República d’Anna Follia o La Mulassa de Tarragona, la més juganera d’Enric Garcia Jardí.

Gispert, juntament amb companys de l’institut, ha participat en el projecte “Socrates Comènius: la realitat cultural del territori” en diverses edicions, donant a conèixer les festes de Santa Tecla a alumnes i professors estrangers. L’any 99, un grup convidat va poder gaudir de les festes, apareixent fins i tot en el programa. L'any 2001, guanyen els XXIII Premis Baldiri Reixac de la Fundació Jaume I, amb el treball Tàrraco inter Itàlia elaborat amb el alumnes de l’orquestra de l'IES Martí i Franquès.

Com a tarragonina ha estat vinculada a la festa des de ben jove, el seu besavi va ser un destacat casteller del segle XIX, Pau Magarolas conegut com a Pau del Blau. Ella pertany a l'Associació d'Amics de la Colla Jove des de la seva fundació i ha col·laborat amb el Ball de Pastorets petit.

square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!