Anna Gispert Magarolas, Perpetuadora de les festes

Santa Tecla Tarragona

El nomentament es farà durant el tradicional acte de La Crida que marca el tret de sortida de la festa.

17/08/2017

La tarragonina Anna Gispert Magarolas ha estat designada Perpetuadora de les festes de Santa Tecla d'aquest any. Anna Gispert és catedràtica d’Institut d’Ensenyament Secundari, especialitzada en Llengua i Literatura Catalanes i compta amb una destacada trajectòria educativa centrada en promoure el coneixement, l’interès i l’estudi de la festa i el folklore de la ciutat entre els alumnes d’ensenyament secundari. Ha dirigit treballs de recerca de batxillerat de tots els elements del Seguici Popular entre els anys 2000 i 2016; a l'Institut Martí Franquès ha estat impulsora de l’assignatura “De la paraula a la festa” per donar a conèixer la realitat cultural tarragonina. A més, ha col·laborat en publicacions que recorren la història de la festa de Santa Tecla i d’altres d’anàlisi d’elements actuals com Santa Tecla a la Segona República d’Anna Follia o La Mulassa de Tarragona, la més juganera d’Enric Garcia Jardí.

Gispert, juntament amb companys de l’institut, ha participat en el projecte “Socrates Comènius: la realitat cultural del territori” en diverses edicions, donant a conèixer les festes de Santa Tecla a alumnes i professors estrangers. L’any 99, un grup convidat va poder gaudir de les festes, apareixent fins i tot en el programa. L'any 2001, guanyen els XXIII Premis Baldiri Reixac de la Fundació Jaume I, amb el treball Tàrraco inter Itàlia elaborat amb el alumnes de l’orquestra de l'IES Martí i Franquès.

Com a tarragonina ha estat vinculada a la festa des de ben jove, el seu besavi va ser un destacat casteller del segle XIX, Pau Magarolas conegut com a Pau del Blau. Ella pertany a l'Associació d'Amics de la Colla Jove des de la seva fundació i ha col·laborat amb el Ball de Pastorets petit.

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!