La Casa de la Festa acull l'exposició de La Festa als Ulls del fotògraf Oriol Segon

Santa Tecla Tarragona

Es tracta d’una sèrie d’imatges de la festa major de Santa Tecla de l’any passat

07/09/2017


Demà a les 8 del vespre a la Casa de la Festa s’inaugura la mostra “L'evidència suggerida”, una expo emmarcada en el projecte La Festa als Ulls, que aquest any protagonitza el fotògraf Oriol Segon. La mostra recull una sèrie d’imatges de la festa major de Santa Tecla de l’any passat.

El projecte de La Festa als Ulls convida, setembre rere setembre, per la festa major de Santa Tecla, un fotògraf de l’àmbit europeu, perquè visqui, de primera mà i a través de l'objectiu, el moment tan explosiu en què esta immersa la ciutat durant deu dies. Un dels grans valors que té aquest projecte, liderat pel també fotògraf Pep Escoda, és que facilita revisitar la festa des d’uns ulls “verges”.

A més, complementàriament a l’exposició, el dissabte 9, Oriol Segon impartirà un taller per a amants de la fotografia, “Documentar des de l’autoria”. En la primera part del taller, l’autor proposarà un recorregut retrospectiu al seu vincle amb la fotografia projectant imatges dels seus principals projectes i posant l’atenció en diferents canvis de rumb i enfoc fotogràfic. En la segona part revelarà petites metodologies per enfocar un projecte com el de La Festa als Ulls. Finalment, el taller constarà d’una tercera part pràctica on es proposarà als alumnes de sortir al carrer amb les càmeres i posar el resultat en comú amb la resta dels participants. El curs és gratuït i les inscripcions es poden fer fins demà, divendres 8 de setembre, a les 15 h, enviant un correu a jabellov@tarragona.cat.

Oriol Segon va néixer a Manresa el 1981, va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). El seu assaig fotogràfic Young Patriots ha rebut els premis Spot Light Award (Festivalle della fotografia Etica a Lodi, Italia, el 2014) i l’Exposure Award 2014 (See Me Gallery de Nova York, entregat a ‘le Louvre’ de París, el 2015). Ha publicat els seus assaigs a CNN (EUA), al D la Repubblica (Italia), WU Magazine (Itàlia), Cicero Magazine (Alemània) i Co-Curate Magazine (GB, New York, 2017). En l’actualitat és fotògraf freelance i imparteix tallers de fotografia documental per a escoles, entitats i festivals (com PA-TA-TA Festival, Granada, el 2015, i Fotodocumental Quito, a la Facultad Latino Americana de Ciiencias Sociales de Quito, Ecuador, 2015). Ha realitzat diversos projectes artístics multidisciplinaris d’experimentació i participació com el Laboratori de la Paraula Aguda (Cal Gras, Avinyó 2010), o el Projecte Presents, amb Quim Moya (Festival de Teatre de Tàrrega 2016).

La seva sèrie fotogràfica dedicada a Santa Tecla també es podrà veure, a partir de demà a http://lafestaalsulls.tarragona.cat.

square_img
21/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa presenten els resultats de l'estudi sobre l'activitat castellera de Santa Tecla

Els castellers de les quatre colles de la ciutat es van sotmetre a 1.778 tests d'antígens, tots amb resultats negatius

Vegeu-ne més
square_img
05/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili organitzen unes jornades divulgatives sobre el 700 aniversari de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Les sessions són gratuïtes i se celebraran els dies 7, 14 i 21 d’octubre al Campus Catalunya de la URV

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!