La Casa de la Festa acull l'exposició de La Festa als Ulls del fotògraf Oriol Segon

Santa Tecla Tarragona

Es tracta d’una sèrie d’imatges de la festa major de Santa Tecla de l’any passat

07/09/2017


Demà a les 8 del vespre a la Casa de la Festa s’inaugura la mostra “L'evidència suggerida”, una expo emmarcada en el projecte La Festa als Ulls, que aquest any protagonitza el fotògraf Oriol Segon. La mostra recull una sèrie d’imatges de la festa major de Santa Tecla de l’any passat.

El projecte de La Festa als Ulls convida, setembre rere setembre, per la festa major de Santa Tecla, un fotògraf de l’àmbit europeu, perquè visqui, de primera mà i a través de l'objectiu, el moment tan explosiu en què esta immersa la ciutat durant deu dies. Un dels grans valors que té aquest projecte, liderat pel també fotògraf Pep Escoda, és que facilita revisitar la festa des d’uns ulls “verges”.

A més, complementàriament a l’exposició, el dissabte 9, Oriol Segon impartirà un taller per a amants de la fotografia, “Documentar des de l’autoria”. En la primera part del taller, l’autor proposarà un recorregut retrospectiu al seu vincle amb la fotografia projectant imatges dels seus principals projectes i posant l’atenció en diferents canvis de rumb i enfoc fotogràfic. En la segona part revelarà petites metodologies per enfocar un projecte com el de La Festa als Ulls. Finalment, el taller constarà d’una tercera part pràctica on es proposarà als alumnes de sortir al carrer amb les càmeres i posar el resultat en comú amb la resta dels participants. El curs és gratuït i les inscripcions es poden fer fins demà, divendres 8 de setembre, a les 15 h, enviant un correu a jabellov@tarragona.cat.

Oriol Segon va néixer a Manresa el 1981, va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). El seu assaig fotogràfic Young Patriots ha rebut els premis Spot Light Award (Festivalle della fotografia Etica a Lodi, Italia, el 2014) i l’Exposure Award 2014 (See Me Gallery de Nova York, entregat a ‘le Louvre’ de París, el 2015). Ha publicat els seus assaigs a CNN (EUA), al D la Repubblica (Italia), WU Magazine (Itàlia), Cicero Magazine (Alemània) i Co-Curate Magazine (GB, New York, 2017). En l’actualitat és fotògraf freelance i imparteix tallers de fotografia documental per a escoles, entitats i festivals (com PA-TA-TA Festival, Granada, el 2015, i Fotodocumental Quito, a la Facultad Latino Americana de Ciiencias Sociales de Quito, Ecuador, 2015). Ha realitzat diversos projectes artístics multidisciplinaris d’experimentació i participació com el Laboratori de la Paraula Aguda (Cal Gras, Avinyó 2010), o el Projecte Presents, amb Quim Moya (Festival de Teatre de Tàrrega 2016).

La seva sèrie fotogràfica dedicada a Santa Tecla també es podrà veure, a partir de demà a http://lafestaalsulls.tarragona.cat.

square_img
01/10/2020

La Casa de la Festa tanca la temporada d'estiu amb més de 4.500 visites

L'equipament de la Via Augusta reobrirà a mitjan octubre, ja en l’horari de tardor-hivern, de divendres a diumenge

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2020

Tarragona ha viscut unes festes de Santa Tecla reeixides i corresponsables

L'alcalde, Pau Ricomà, es mostra molt satisfet i agraït amb tota la ciutadania

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2020

Acte simbòlic dels Pilars Caminant

Membres dels pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona despleguen lones gegants al balcó de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

Ricomà: "La pregonera de Santa Tecla 2020 és una gran ambaixadora de la nostra ciutat"

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen una “atípica però inoblidable festa major”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!