L'Ajuntament replanteja la participació de les colles als actes itinerants de Sant Magí i Santa Tecla

Santa Tecla Tarragona

Acord al Consell municipal per provar el model de fer únicament els pilars protocol·laris

12/07/2017

A la darrera reunió del Consell Municipal de Castells celebrada aquest dilluns 10 de juliol a la tarda, s’ha acordat dur a terme la proposta de l’Ajuntament de Tarragona, a mode de prova, de proposar a les quatre colles castelleres de la ciutat no participar als actes itinerants del Seguici Popular de Sant Magí i Santa Tecla. Així doncs, i amb l’acord unànime dels representats de les colles al Consell, s’ha pres la decisió de replantejar la seva presència en aquests actes més solemnes; després d’intentar millorar en els esdeveniments de l’any passat, fent arribar a les colles una sèrie de recomanacions amb una valoració posterior.

Si bé és cert que durant la processó de Sant Magí es va notar millora, no va ser el cas de la processó de Santa Tecla, que no va acabar de funcionar correctament. Passades les festes, les colles locals van obrir un procés de reflexió en el sí de les mateixes entitats per tal de millorar els aspectes pendents; però finalment i després d’un treball intens de reflexió amb l’Ajuntament, s’ha acordat dur a terme una nova prova diferent per enguany, en el sentit replantejar la presencia en el recorregut itinerant i només participar en els pilars protocol·laris d'ambdues festes, que coincideixen amb el lloc on finalitzen ambdues processons.

La consellera de Festes de l’Ajuntament, Begoña Floria, ha volgut apuntar que "aquest és un tema complex que fa dos anys que està a debat i vull agrair l'esforç de totes les colles per mirar de trobar una solució definitiva". Una vegada més, passades les festes, s’avaluarà en les diferents reunions que s’escaigui, ja sigui el Consell Municipal de Castells com la Comissió Assessora del Seguici, si aquesta opció ha estat l’encertada.

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!