L'Ajuntament replanteja la participació de les colles als actes itinerants de Sant Magí i Santa Tecla

Santa Tecla Tarragona

Acord al Consell municipal per provar el model de fer únicament els pilars protocol·laris

12/07/2017

A la darrera reunió del Consell Municipal de Castells celebrada aquest dilluns 10 de juliol a la tarda, s’ha acordat dur a terme la proposta de l’Ajuntament de Tarragona, a mode de prova, de proposar a les quatre colles castelleres de la ciutat no participar als actes itinerants del Seguici Popular de Sant Magí i Santa Tecla. Així doncs, i amb l’acord unànime dels representats de les colles al Consell, s’ha pres la decisió de replantejar la seva presència en aquests actes més solemnes; després d’intentar millorar en els esdeveniments de l’any passat, fent arribar a les colles una sèrie de recomanacions amb una valoració posterior.

Si bé és cert que durant la processó de Sant Magí es va notar millora, no va ser el cas de la processó de Santa Tecla, que no va acabar de funcionar correctament. Passades les festes, les colles locals van obrir un procés de reflexió en el sí de les mateixes entitats per tal de millorar els aspectes pendents; però finalment i després d’un treball intens de reflexió amb l’Ajuntament, s’ha acordat dur a terme una nova prova diferent per enguany, en el sentit replantejar la presencia en el recorregut itinerant i només participar en els pilars protocol·laris d'ambdues festes, que coincideixen amb el lloc on finalitzen ambdues processons.

La consellera de Festes de l’Ajuntament, Begoña Floria, ha volgut apuntar que "aquest és un tema complex que fa dos anys que està a debat i vull agrair l'esforç de totes les colles per mirar de trobar una solució definitiva". Una vegada més, passades les festes, s’avaluarà en les diferents reunions que s’escaigui, ja sigui el Consell Municipal de Castells com la Comissió Assessora del Seguici, si aquesta opció ha estat l’encertada.

square_img
22/08/2019

Oques Grasses, un dels plats forts de Santa Tecla

BASF i Ajuntament de Tarragona signen un conveni per ser, un any més, patrocinador oficial de Santa Tecla i de la Cavalcada de Reis

Vegeu-ne més
square_img
20/08/2019

Jaume Sendra, portador dels Nanos Vells, perpetuador de les Festes de Santa Tecla 2019

Com a tarragoní ha demostrat un gran compromís per la cultura i per mantenir les tradicions més arrelades a la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
05/08/2019

Mägo de Oz, cap de cartell del concert de Santa Tecla a l'Anella Mediterrània

El gran concert gratuït serà el dissabte 14 de setembre i compartiran escenari amb la banda Debler

Vegeu-ne més
square_img
31/07/2019

El pilar caminant de les quatre colles de la ciutat, imatge de les Festes de Santa Tecla 2019

El dissenyador Arnau Martín ha estat l’encarregat de la creació de la imatge gràfica de les Festes de Santa Tecla 2019

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!