Festa per a Tothom celebra la seva 30a edició

Santa Tecla Tarragona

Aquesta iniciativa es reinventa amb propostes en format virtual i amb activitats lúdiques en diferents residències

17/09/2020

En un any marcat per les conseqüències derivades de la pandèmia COVID-19 i que, entre altres, han alterat el calendari festiu de Tarragona, el col·lectiu humà que dona vida i forma a la penya festiva Festa per a Tothom celebra el seu trentè aniversari. 

Ho fa en un context marcat per un programa d’actes de Santa Tecla diferent a l’habitual. Unes modificacions que, lògicament, comporten també la manera en què Festa per a Tothom gaudirà aquestes dates tan especials i assenyalades per als tarragonins. 

En aquest context, el 30è aniversari de Festa per a Tothom —iniciativa impulsada per la Conselleria de Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona amb la participació i col·laboració des de fa 22 anys de Dow Tarragona—  ha adaptat també el seu programa d’actes. Així, segons ha explicat la consellera de Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, “donat que els protagonistes de la penya festiva no podran presenciar els actes de Santa Tecla, l’organització ha decidit que sigui la festa qui vagi fins als membres de Festa per a Tothom”. 

Sota aquesta premissa, la penya festiva farà pivotar la seva activitat festiva en cinc pilars. El primer d’ells és la realització de tres activitats lúdiques en diferents residències: Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador. Allí, Festa per a Tothom oferirà un espectacle, amb la companyia de la geganta Frida, primera geganta de la ciutat de Tarragona adaptada al seu ús per part de persones sordes, cegues i/o amb cadira de rodes. 

Un segon eix fonamental és el que s’ha denominat “Caixa de la il·lusió”. Es tracta d’un obsequi sorpresa, en forma de caixa amb elements festius, de Festa x Tothom i d’altres, que permeti als seus receptors gaudir i reviure la il·lusió amb què normalment viuen es festes de Santa Tecla. Es tracta, doncs, de capturar la festa i fer-la arribar simbòlicament als residents dels centres on Festa per a Tothom hi tindrà presència física. 

En tercer lloc, Festa per a Tothom tindrà presència activa durant la lectura del Pregó. Per això, a la plaça de la Font s’habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes. Aquestes seran ocupades per representants de la penya festiva, donant així visibilitat i presència al col·lectiu. 

El quart pilar consisteix en la gravació d’un vídeo reportatge que resumeixi molt gràficament els 30 anys d’activitats del programa inclusiu -ara ja convertit en penya festiva- Festa per a Tothom.

I finalment, el cinquè element imprescindible d’aquesta 30a edició de Festa per a Tothom consistirà en la presència activa a les xarxes socials, que servirà com a eix vertebrador per a la interactivitat dels seus membres amb la Festa Major. Tot plegat tindrà lloc a través de l’etiqueta #FestaxTothom2020oficial, així com del perfil de Facebook, a on els membres de la penya festiva intercanviaran imatges, vídeos, comentaris i molt més al voltant de les celebracions en honor de Santa Tecla.  

Festa per a Tothom és la fórmula inclusiva de ciutadania amb discapacitat a les festes, una iniciativa que permet que els ciutadans amb capacitats diferents puguin gaudir de les festes en honor a Santa Tecla. Tot plegat és possible gràcies a la participació, la implicació i l’entusiasme de moltes persones que, de manera voluntària, comparteixen el seu temps lliure per fer d’aquest col·lectiu una autèntica penya festiva.  

En els seus 30 anys d’existència, més de 2.500 persones han donat vida a la iniciativa Festa per a Tothom. Els seus voluntaris hi ha dedicat moltes hores del seu temps lliure per apropar i facilitar l’accés a la festa per part de persones amb altres capacitats, rebent a canvi un enorme creixement personal. 

 

square_img
01/10/2020

La Casa de la Festa tanca la temporada d'estiu amb més de 4.500 visites

L'equipament de la Via Augusta reobrirà a mitjan octubre, ja en l’horari de tardor-hivern, de divendres a diumenge

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2020

Tarragona ha viscut unes festes de Santa Tecla reeixides i corresponsables

L'alcalde, Pau Ricomà, es mostra molt satisfet i agraït amb tota la ciutadania

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2020

Acte simbòlic dels Pilars Caminant

Membres dels pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona despleguen lones gegants al balcó de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

Ricomà: "La pregonera de Santa Tecla 2020 és una gran ambaixadora de la nostra ciutat"

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen una “atípica però inoblidable festa major”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!