La Crida i l'homenatge a la Perpetuadora inicien les festes de Santa Tecla 2020

Santa Tecla Tarragona

L'acte es trasllada al Passeig Arqueològic, amb accés restringit, per evitar la propagació de la COVID-19

14/09/2020

Aquest dimarts, 15 de setembre, la Crida donarà a les 19 h el tret de sortida al vesssant més tradicional de les festes, en aquest any tan especial. Enguany aquest acte se celebrarà des de les muralles, al Passeig Arqueològic, i es retrà homenatge, com a Perpetuadora, a l’escultora Àngels Cantos. Com mana la tradició, l’alcalde, Pau Ricomà, convidarà la ciutadania a participar de la festa major i ho farà acompanyat del toc d’obertura de la Cobla de Ministrers; així com de la Perpetuadora, els Teclers i les Tecleres, així com del públic assistent, enguany de caràcter restringit per les mesures de seguretat establertes.  

A continuació s'enumeren totes les persones a qui se’ls retrà homenatge amb motiu de la seva implicació amb la festa: 

  • Perpetuadora Àngels Cantos Franqueza. Escultora tarragonina amb una dilatada trajectòria professional, en el camp artístic i el de la restauració, que inclou la intervenció global dels Gegants Moros que es va presentar l’any passat, entre molts d’altres elements. 
  •  Josep Oriol Nicolau Tell, va sortir amb el Ball de Pastorets des del 1996. També ha participat en les festes amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Grallers de l’Alfàbrega i actualment amb els Grallers de l’Esperidió. 
  • Òscar Atance Rovira, a títol pòstum, ballador del Ball de Valencians. 
  • Miquel Estellé Calixtro, a títol pòstum, membre del Ball de Turcs i Cavallets. 
  • Roger Maset Gaya, membre del Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla. 
  • Ivan Oliver Herrero Javier Ferré Flores, membres del Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla i balladors del Retaule. 
  • Pablo Perez Herrero i Ángeles Póveda Cardete, membres dels Nanos Vells 
  • Sergi Gonzàlez Gonzàlez, més de 25 anys posant música a les nostres festes. 
  • Josep Molera Teruel, David Ibañez Morales, Jordi Soberà Fernández, Marina Budesca Muñoz i Leopoldo Foix Merino, castellers i castelleres dels Xiquets de Tarragona amb 25 anys de trajectòria. 
  • Jordi Grau Cerdà, Josep Caparrós Ventura,Christian Borràs Bové i Víctor Pomerol Español,25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo. 

En acabar l’acte l’Esbart Santa Tecla farà el tradicional ball d’homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d’honor i, seguidament, l’alcalde i la Perpetuadora donaran pas als simbòlics Onze Morters de Santa Tecla i a la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina. 

square_img
22/06/2021

Àngel Òdena serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla

El baríton tarragoní, reconegut internacionalment, sempre ha estat molt vinculat a l’activitat cultural de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
17/05/2021

L'Ajuntament de Tarragona homenatja avui els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Avui fa, per tant, 700 anys que la ciutat de Tarragona va preparar una rebuda extraordinària, que va comptar amb la participació de diferents gremis i la presència, entre d’altres, del rei Jaume II. l'Ajuntament se suma avui a la celebració d'aquesta efemèride amb la col·locació d'un domàs i la bandera de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
13/05/2021

Tarragona celebrarà els 700 anys d’història de la festa per Santa Tecla 2021 i fins Santa Tecla 2022

Santa Tecla 700 posarà en valor l'evolució de la festa major durant aquests 7 segles i projectarà la Santa Tecla que la ciutat vol tenir en les pròximes dècades. Alcalde Ricomà: "És el moment de treure pit de la nostra festa. Som una societat molt viva, amb molt talent i capacitat de generar valors"

Vegeu-ne més
square_img
13/04/2021

L'Ajuntament de Tarragona i l'Assemblea del Seguici acorden que el Seguici surti al carrer per Santa Tecla

Pau Ricomà: “Tot el treball, l’esforç i sobretot l’experiència d’aquest últim any ens han permès fer-ho possible”.

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!