La Crida i l'homenatge a la Perpetuadora inicien les festes de Santa Tecla 2020

Santa Tecla Tarragona

L'acte es trasllada al Passeig Arqueològic, amb accés restringit, per evitar la propagació de la COVID-19

14/09/2020

Aquest dimarts, 15 de setembre, la Crida donarà a les 19 h el tret de sortida al vesssant més tradicional de les festes, en aquest any tan especial. Enguany aquest acte se celebrarà des de les muralles, al Passeig Arqueològic, i es retrà homenatge, com a Perpetuadora, a l’escultora Àngels Cantos. Com mana la tradició, l’alcalde, Pau Ricomà, convidarà la ciutadania a participar de la festa major i ho farà acompanyat del toc d’obertura de la Cobla de Ministrers; així com de la Perpetuadora, els Teclers i les Tecleres, així com del públic assistent, enguany de caràcter restringit per les mesures de seguretat establertes.  

A continuació s'enumeren totes les persones a qui se’ls retrà homenatge amb motiu de la seva implicació amb la festa: 

  • Perpetuadora Àngels Cantos Franqueza. Escultora tarragonina amb una dilatada trajectòria professional, en el camp artístic i el de la restauració, que inclou la intervenció global dels Gegants Moros que es va presentar l’any passat, entre molts d’altres elements. 
  •  Josep Oriol Nicolau Tell, va sortir amb el Ball de Pastorets des del 1996. També ha participat en les festes amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Grallers de l’Alfàbrega i actualment amb els Grallers de l’Esperidió. 
  • Òscar Atance Rovira, a títol pòstum, ballador del Ball de Valencians. 
  • Miquel Estellé Calixtro, a títol pòstum, membre del Ball de Turcs i Cavallets. 
  • Roger Maset Gaya, membre del Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla. 
  • Ivan Oliver Herrero Javier Ferré Flores, membres del Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla i balladors del Retaule. 
  • Pablo Perez Herrero i Ángeles Póveda Cardete, membres dels Nanos Vells 
  • Sergi Gonzàlez Gonzàlez, més de 25 anys posant música a les nostres festes. 
  • Josep Molera Teruel, David Ibañez Morales, Jordi Soberà Fernández, Marina Budesca Muñoz i Leopoldo Foix Merino, castellers i castelleres dels Xiquets de Tarragona amb 25 anys de trajectòria. 
  • Jordi Grau Cerdà, Josep Caparrós Ventura,Christian Borràs Bové i Víctor Pomerol Español,25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo. 

En acabar l’acte l’Esbart Santa Tecla farà el tradicional ball d’homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d’honor i, seguidament, l’alcalde i la Perpetuadora donaran pas als simbòlics Onze Morters de Santa Tecla i a la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina. 

square_img
25/09/2020

Tarragona ha viscut unes festes de Santa Tecla reeixides i corresponsables

L'alcalde, Pau Ricomà, es mostra molt satisfet i agraït amb tota la ciutadania

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2020

Acte simbòlic dels Pilars Caminant

Membres dels pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona despleguen lones gegants al balcó de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

Ricomà: "La pregonera de Santa Tecla 2020 és una gran ambaixadora de la nostra ciutat"

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen una “atípica però inoblidable festa major”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

L'Ajuntament de Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives aquesta nit i la vigília de Santa Tecla

Aquest dilluns i dimarts s'eliminaran els aparcaments de la Rambla Vella i Via de l'Imperi i als pàrquings municipals de Saavedra i Torroja només podran accedir les persones abonades

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!