Pau Ricomà, alcalde de Tarragona: "La ciutat ha volgut celebrar una Santa Tecla brillant amb la complicitat de les entitats"

Santa Tecla Tarragona

Àngels Cantos, la perpetuadora de 2020, ha remarcat que “tots els tarragonins i tarragonines hem de demostrar que la festa és viva, continua i tira endavant”

16/09/2020

La Crida va donar ahir dimarts el tret de sortida de les Festes de Santa Tecla 2020. Durant l’acte, celebrat de manera excepcional a les Muralles, a l’interior del Passeig Arqueològic, com mana la tradició, l’alcalde, Pau Ricomà, ha convidat a la ciutadania a participar de les festes, unes festes, ha dit l’Alcalde de Tarragona, que “han estat possibles gràcies a l’esforç i complicitat de les entitats” i que “s’han de celebrar amb l’alegria que una festa com Santa Tecla es mereix”.  

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha estat acompanyat del toc d’obertura de la Cobla de Ministrers, de la Perpetuadora, els Teclers i les Tecleres; així com del públic assistent, enguany de caràcter restringit per les mesures de seguretat establertes.    

Després del toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, s’ha realitzat l’homenatge a la perpetuadora d’enguany, l’escultora tarragonina Àngels Cantos. Cantos, amb una dilatada trajectòria professional en el camp artístic i el de la restauració, va ser l’encarregada de fer la intervenció global dels Gegants Moros presentada l’any passat, així com els elements de la Santa Tecla Petita. Àngels Cantos ha agraït el reconeixement rebut i ha remarcat que “tots els tarragonins i tarragonines hem de demostrar que la festa és viva, continua i tira endavant”.  

Durant la Crida, també s’ha reconegut la tasca dels Teclers i Tecleres d'Honor, aquelles persones de les entitats del Seguici Popular que fa 25 anys que participen activament de la festa. 

Finalitzat l’acte protocol·lari, un dels balladors de l’Esbart Santa Tecla ha fet el ball d’homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d’honor i seguidament l’alcalde i la perpetuadora, des d’un balcó simbòlic de la mateixa Muralla, han donat pas als Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina.   

square_img
01/10/2020

La Casa de la Festa tanca la temporada d'estiu amb més de 4.500 visites

L'equipament de la Via Augusta reobrirà a mitjan octubre, ja en l’horari de tardor-hivern, de divendres a diumenge

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2020

Tarragona ha viscut unes festes de Santa Tecla reeixides i corresponsables

L'alcalde, Pau Ricomà, es mostra molt satisfet i agraït amb tota la ciutadania

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2020

Acte simbòlic dels Pilars Caminant

Membres dels pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona despleguen lones gegants al balcó de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

Ricomà: "La pregonera de Santa Tecla 2020 és una gran ambaixadora de la nostra ciutat"

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen una “atípica però inoblidable festa major”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!