Pau Ricomà, alcalde de Tarragona: "La ciutat ha volgut celebrar una Santa Tecla brillant amb la complicitat de les entitats"

Santa Tecla Tarragona

Àngels Cantos, la perpetuadora de 2020, ha remarcat que “tots els tarragonins i tarragonines hem de demostrar que la festa és viva, continua i tira endavant”

16/09/2020

La Crida va donar ahir dimarts el tret de sortida de les Festes de Santa Tecla 2020. Durant l’acte, celebrat de manera excepcional a les Muralles, a l’interior del Passeig Arqueològic, com mana la tradició, l’alcalde, Pau Ricomà, ha convidat a la ciutadania a participar de les festes, unes festes, ha dit l’Alcalde de Tarragona, que “han estat possibles gràcies a l’esforç i complicitat de les entitats” i que “s’han de celebrar amb l’alegria que una festa com Santa Tecla es mereix”.  

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha estat acompanyat del toc d’obertura de la Cobla de Ministrers, de la Perpetuadora, els Teclers i les Tecleres; així com del públic assistent, enguany de caràcter restringit per les mesures de seguretat establertes.    

Després del toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, s’ha realitzat l’homenatge a la perpetuadora d’enguany, l’escultora tarragonina Àngels Cantos. Cantos, amb una dilatada trajectòria professional en el camp artístic i el de la restauració, va ser l’encarregada de fer la intervenció global dels Gegants Moros presentada l’any passat, així com els elements de la Santa Tecla Petita. Àngels Cantos ha agraït el reconeixement rebut i ha remarcat que “tots els tarragonins i tarragonines hem de demostrar que la festa és viva, continua i tira endavant”.  

Durant la Crida, també s’ha reconegut la tasca dels Teclers i Tecleres d'Honor, aquelles persones de les entitats del Seguici Popular que fa 25 anys que participen activament de la festa. 

Finalitzat l’acte protocol·lari, un dels balladors de l’Esbart Santa Tecla ha fet el ball d’homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d’honor i seguidament l’alcalde i la perpetuadora, des d’un balcó simbòlic de la mateixa Muralla, han donat pas als Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina.   

square_img
05/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili organitzen unes jornades divulgatives sobre el 700 aniversari de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Les sessions són gratuïtes i se celebraran els dies 7, 14 i 21 d’octubre al Campus Catalunya de la URV

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!