Àngel Òdena serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla

Santa Tecla Tarragona

El baríton tarragoní, reconegut internacionalment, sempre ha estat molt vinculat a l’activitat cultural de la ciutat

22/06/2021

El baríton tarragoní, Àngel Òdena, serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla d’aquest 2021. Àngel Òdena (Tarragona, 1968) és baríton principal en òperes i sarsueles i és un dels tarragonins amb més projecció internacional en l’àmbit cultural. Va estudiar piano i cant a Tarragona, i al mateix temps simultaniejava els seus estudis de Geografia i Història, una de les seves altres passions. Més endavant va ampliar estudis a L’Accademia Lírica de Mantua, amb Katia Ricicarelli i amb Eduard Giménez.

Òdena sempre ha tingut una forta vinculació amb l'activitat cultural de Tarragona. Aquest estiu, protagonitzarà una altra cita destacada en l'agenda cultural de la ciutat. I és que Àngel Òdena encapçala la llista de veus destacades que sortiran a l’escenari del Teatre Auditori del Camp de Mart divendres 9 de juliol en l'estrena de l'òpera Rigoletto, la primera gran producció d'òpera produïda íntegrament a Tarragona, que servirà per inaugurar el Festival d’Estiu al Camp de Mart. 

A nivell internacional, Òdena ha actuat a ciutats com París, Milà, Lisboa, Amsterdam, Hamburg i Nova York, entre d’altres, i al 2012 va ser guardonat com a millor cantant de sarsuela i òpera espanyola dels premis Lírics Teatro Campoamor per la seva interpretació a El Gato Montés. 

La seva gran versatilitat com a intèrpret l’ha portat a interessar-se per un gran ventall estètic, incloent-hi un considerable repertori d’Oratori i Música Simfònica-vocal, encara que, sens dubte, en el terreny en el qual més s’ha prodigat és en l’operístic. En aquest camp debutà el 1994 amb La Bohème al Teatre Petruzelli di Bari, començant una carrera que inclou més de 50 títols, actualment. Del repertori clàssic, ha interpretat òperes de Haydn (L’isola disabitata, Lisboa) i de Mozart, com La Flauta Màgica (Barcelona), Don Giovanni (A Coruña) i Così fan tutte (Barcelona). 

Les facultats vocals i interpretatives d’Àngel Òdena l’atansen especialment a les òperes de Giacomo Puccini, Turandot a Hamburg i a la reinauguració del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Madama Butterfly (Hamburgo, Sevilla, Madrid, Lausanne, Florència i Barcelona -Liceu-), La Bohème (Bari, Córdova, Barcelona i Nápoles) Le Villi (Oviedo i Théâtre des Champs-Élysées de París), Il Tabarro (Liceu), Manon Lescaut (Las Palmas i Deustchoper de Berlin) i Tosca (Oviedo). 

El Pregó de les festes tindrà lloc, com és habitual, el proper 21 de setembre i  donarà el tret de sortida a la part més tradicional de Santa Tecla. 

[Foto: Pep Escoda]

square_img
22/06/2021

Àngel Òdena serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla

El baríton tarragoní, reconegut internacionalment, sempre ha estat molt vinculat a l’activitat cultural de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
17/05/2021

L'Ajuntament de Tarragona homenatja avui els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Avui fa, per tant, 700 anys que la ciutat de Tarragona va preparar una rebuda extraordinària, que va comptar amb la participació de diferents gremis i la presència, entre d’altres, del rei Jaume II. l'Ajuntament se suma avui a la celebració d'aquesta efemèride amb la col·locació d'un domàs i la bandera de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
13/05/2021

Tarragona celebrarà els 700 anys d’història de la festa per Santa Tecla 2021 i fins Santa Tecla 2022

Santa Tecla 700 posarà en valor l'evolució de la festa major durant aquests 7 segles i projectarà la Santa Tecla que la ciutat vol tenir en les pròximes dècades. Alcalde Ricomà: "És el moment de treure pit de la nostra festa. Som una societat molt viva, amb molt talent i capacitat de generar valors"

Vegeu-ne més
square_img
13/04/2021

L'Ajuntament de Tarragona i l'Assemblea del Seguici acorden que el Seguici surti al carrer per Santa Tecla

Pau Ricomà: “Tot el treball, l’esforç i sobretot l’experiència d’aquest últim any ens han permès fer-ho possible”.

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!