Antoni Arola il·lumina Tarragona amb una instal·lació artística que commemora els 700 anys de Santa Tecla

Santa Tecla Tarragona

La Llum de Santa tecla es podrà veure per diversos indrets de la ciutat del 15 al 18 de setembre a partir de les 21 h

15/09/2021

Del 15 al 18 de setembre, els carrers de Tarragona lluiran d’una manera extraordinària a partir de la intervenció artística La Llum de Santa Tecla, de l'artista tarragoní Antoni Arola, que omplirà, literalment, de llum durant uns dies alguns dels carrers de la ciutat per celebrar i commemorar els 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla a Tarragona.

Ho farà amb un projecte artístic que connectarà el passat amb les noves tecnologies. Es tracta d'una instal·lació efímera que traça, a través de la llum, un pla tridimensional sobre els carrers de Tarragona. Un feix de llum brillant que recorre i s’endinsa pels carrers de la Part Alta i el centre de la ciutat dibuixant un recorregut, que pretén ser un homenatge al recorregut que va fer el braç de Santa tecla pels carrers de la ciutat ara fa tot just 700 anys. Amb aquesta finalitat, l'autor, el tarragoní Antoni Arola, utilitza 5 equips làser i 3 miralls que permeten d’una banda traçar la ruta als visitants, i d’altra experimentar amb la capacitat que té el làser de projectar-se al cel i al mar, deixant que aquest continuï la seva ruta lumínica. La instal·lació està ubicada al carrer Major i del Pla de la Seu a la Rambla Nova (del Herois al Balcó del Mediterrani), il·uminant 1,6 Km del centre de Tarragona.

Segons ha explicat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, “la ciutat es vesteix de festa amb aquesta instal·lació amb la intenció d'homenatjar aquests 7 segles de festa però també, amb aquest tipus d'intervencions, cerquem la participació de la ciutadania i la divulgació de la nostra història. Conèixer com va ser aquella arribada del braç de la nostra patrona ara fa 700 anys".

Per la seva banda, Antoni Arola, ha destacat que “la instal·lació artística neix d’una exploració cap a noves maneres de veure l’espai públic, neix de proposar altres possibilitats per l’enllumenat dels carrers, tal com el coneixem”.

Antoni Arola (Tarragona 1960) estudia disseny a l’escola EINA, a Barcelona, i funda Estudi Antoni Arola el 1994. La seva eterna i contínua recerca de la bellesa, inspirada en les cultures ancestrals i en la seva particular visió de la llum, li confereixen una versatilitat singular que filtra a través de cada disseny. Els projectes actuals els desenvolupa, cada vegada més, a camí entre l’art i el disseny i són propostes artístiques on la llum i el color són eixos vertebradors per a conquerir l’espai. Compagina la seva carrera professional amb la docència, workshops, l’experimentació artística i l’investigació lumínica en diferents països. Premi Nacional de Disseny 2003, cinc vegades Delta de Plata, RedDot i dues IF Gold.

La Llum de Santa Tecla es podrà veure del 15 al 18 de setembre a partir de les 21 h.

square_img
21/07/2022

Tarragona es prepara per culminar la commemoració dels 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla

Aquesta dimecres s'ha celebrat l'acte principal que dona el tret de sortida a la celebració

Vegeu-ne més
square_img
19/07/2022

Balls parlats i cultura urbana es fusionen al taller 'Raperes i Vells' de l'Estiu Jove

El resultat s’exhibirà a el dia 20 d’agost durant el Vermut Populart de Dames i Vells en el marc de Santa Tecla 700

Vegeu-ne més
square_img
06/07/2022

Més de 30 propostes i la programació de 3 dies temàtics, a la 11a edició del festival La Terrasseta de Tarragona

Tindrà lloc del 14 al 21 de setembre al Parc Saavedra de Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
06/07/2022

La Banda Unió Musical de Tarragona, perpetuadora de Santa Tecla 2022

Ricomà: “La BUMT és ja un element imprescindible de la nostra festa”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!