L'Ajuntament de Tarragona aposta per la innovació pedagògica a les escoles de la ciutat en el marc del programa Santa Tecla 700

Santa Tecla Tarragona

Els infants treballaran reptes competencials, artístics i físics relacionats amb les festes

10/09/2021

Les escoles de la ciutat rebran 180 capses d'aprenentatge de Santa Tecla 700. Es tracta d'una eina pedagògica innovadora que en aquest cas ha estat creada especialment perquè els alumnes treballin l'origen i l'actualitat de les festes tarragonines. Les conselleria de Festes i l'IMET han unificat esforços per tal de fer possible aquest projecte educatiu desenvolupat per la cooperativa tarragonina GamLab, especialitzada en gamificació.

Tal com ha explicat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, aquest divendres durant la presentació, “la commemoració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la nostra ciutat és una oportunitat única per estendre la nostra història i tradició a través de les escoles entre els infants de la nostra ciutat, sens dubte, veritable futur motor de la nostra festa”.

Sota el títol, Agents GamLab i el braç extraviat de Santa Tecla, els infants d'Educació Primària de les escoles de la ciutat hauran d'esbrinar què se n'ha fet del Braç de la patrona. Per resoldre aquest misteri, treballaran cinc capses d'aprenentatge diferents: la del foc, la de les bèsties i el Magí de les timbales, la dels gegants i els nanos, la dels balls i la dels castells. Cada capsa es treballa en grups de tres a cinc alumnes de forma molt autònoma i conté reptes competencials, artístics i físics que estan plenament relacionats amb els 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla a la ciutat.

Per dur a terme els reptes proposats, les capses contenen materials molt diversos com bastons per fer un ball de bastons, un sonòmetre per mesurar el soroll, faixes per fer de castellers, càmeres de fotografia instantànies per enregistrar les gestes, canyes i eines per fer un instrument o altaveus amb música de timbals i un timbal per replicar la melodia.

Les capses s'han repartit aquest divendres a les 36 escoles de la ciutat acompanyades d'una formació que han realitzat membres de la cooperativa GamLab en la qual han explicat com s'han de fer servir i reorganitzar després de cada ús.

square_img
18/09/2021

Continua la XVIII Marató de Donació de Sang de Santa Tecla

S'allargarà fins a les 21 h d'avui al recinte Firal del Palau de Congressos.

Vegeu-ne més
square_img
17/09/2021

La plaça de la Font es prepara per acollir el retorn del Seguici

Seguint la línia encetada al 2019, ciutadania escollida per sorteig i representants del Consell Municipal d'Infants podran seguir des d'un balcó de l'Ajuntament les Tandes de Lluïment

Vegeu-ne més
square_img
16/09/2021

El Komando Nits Q sortirà al carrer les principals nits de Santa Tecla

Els dies 20 i 22 de setembre aquest grup d'agents de salut tornarà a conscienciar el jovent dels riscos associats als consums de drogues i les conductes sexistes

Vegeu-ne més
square_img
15/09/2021

Antoni Arola il·lumina Tarragona amb una instal·lació artística que commemora els 700 anys de Santa Tecla

La Llum de Santa tecla es podrà veure per diversos indrets de la ciutat del 15 al 18 de setembre a partir de les 21 h

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!