Ricomà: “si som exigents amb els altres, hem de ser exemplars amb nosaltres mateixos”

Santa Tecla Tarragona

L'alcalde de Tarragona ha expressat que “una interpretació poc solidària amb la ciutat no pot enfosquir la bona feina de tantes persones i entitats”

20/09/2021

L’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha comparegut aquest dilluns davant els mitjans de comunicació acompanyat per la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, per explicar i valorar la posició del consistori davant la decisió unilateral d’aquest diumenge dels establiments de restauració de la plaça de la Font de tancar durant les tandes de lluïment del Seguici Petit

L’alcalde ha lamentat que, “en comptes de poder estar parlant avui d’un balanç exemplar i extraordinari d’aquests primers cinc dies de festa, hem d’estar parlant de l’ús de l’espai públic”. Ricomà ha recordat que des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament de Tarragona ha creat una sèrie d’ajudes per aquest sector, un dels més afectats per la crisi de la COVID-19; com són eximir-los de la taxa d’ocupació de terrasses, des del 2020 i fins avui dia; i donar-los l’opció d’ampliar terrassa o crear-ne de noves. “Aquesta Santa Tecla s’està fent gràcies a un enorme esforç i implicació de moltíssima gent i especialment de les entitats, que han de reprendre també la seva activitat després de tant de temps i mereixen també tot el nostre suport”, per la qual cosa, l’alcalde Ricomà ha demanat als bars que, “de la mateixa manera que el consistori ha estat al seu costat durant aquests temps difícils, ara els demanem que demostrin empatia amb la ciutat, amb els tarragonins i tarragonines”. L’alcalde ha conclòs: “Lamento que una interpretació poc solidària amb la ciutat enfosqueixi la bona feina de tantes i tantes persones i entitats”.

Reunió prèvia amb els restauradors

En aquest sentit, la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha recordat que el passat 9 de setembre, l’Ajuntament es va reunir amb els restauradors per tal d’arribar a un acord en les mesures a prendre i fer una escolta activa abans d’emetre el BAN amb motiu de les festes de Santa Tecla. Els punts —acordats de mutu acord en aquesta trobada— contemplaven que els locals de restauració de la plaça de la Font es comprometien a donar servei al públic assistent, organitzat en taules, a les dues tandes de Lluïment del Seguici Petit d’ahir diumenge dia 19, a les cinc del Seguici Popular dels dies 22 i 23 així com a l’acció castellera del dia 23. Per la seva banda, l’Ajuntament es comprometia a no deixar entrar beguda ni menjar a la plaça en aquests actes, a flexibilitzar els horaris d’obertura i tancament durant aquests dies i a permetre guardar el mobiliari de les terrasses a l’espai urbà durant el tancament de les seves terrasses.

La consellera Solé, que ha recordat que “a hores d’ara encara no hem rebut cap notificació per part dels bars comunicant el seu tancament”. Solé ha lamentat també la situació i ha expressat el seu desig que “el sector redirigeixi la situació, ja que des del Consistori estem oferint tot el diàleg que convé i totes les nostres entitats i ciutadania mereixen tenir la millor Santa Tecla que el PROCICAT ens permet. Hem deixat de parlar de morts pel coronavirus a parlar de taules i com ens enriquim”.

El perquè de la plaça de la Font

La plaça de la Font és un dels espais públics més emblemàtics de la Festa, ja que la Part Alta és el punt neuràlgic de la festa. És un dels espais principals de la seqüència ritual de Santa Tecla, on tradicionalment comença i acaba el Seguici Popular. Inés Solé ha explicat que amb totes les entitats del Seguici es van plantejar fa mesos els diferents espais, però totes van coincidir que no es podia descontextualitzar el Seguici amb la seva simbologia. Per tot això, tal com ha remarcat la consellera Solé, "la plaça de la Font és el lloc més indicat i que, a més, permet complir amb la normativa del Procicat. Permet acollir més públic, complir amb la distància entre espectadors; el control d’accés; un espai per a la seguretat i les emergències...etcètera". En definitiva, tant l’alcalde Ricomà com la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé han coincidit a recordar que “l’Ajuntament de Tarragona ha triat el millor espai per garantir la seguretat de tothom i, a la vegada, realitzar els actes més emblemàtics de la nostra festa major”. Una Santa Tecla declarada Festa d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i Festa d’Interès Turístic Nacional pel Govern espanyol.

square_img
21/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa presenten els resultats de l'estudi sobre l'activitat castellera de Santa Tecla

Els castellers de les quatre colles de la ciutat es van sotmetre a 1.778 tests d'antígens, tots amb resultats negatius

Vegeu-ne més
square_img
05/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili organitzen unes jornades divulgatives sobre el 700 aniversari de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Les sessions són gratuïtes i se celebraran els dies 7, 14 i 21 d’octubre al Campus Catalunya de la URV

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!