Roser Olivé serà la Perpetuadora de les Festes de Santa Tecla 2021

Santa Tecla Tarragona

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona: “S'està treballant per fer un pas més en funció de les circumstàncies sanitàries de la pandèmia”

10/03/2021

La grallera i pedagoga musical Roser Olivé serà la perpetuadora d’honor de les Festes de Santa Tecla 2021. La Comissió Assessora del Seguici Popular, reunida aquest dimecres al vespre, no va posar objeccions a la proposta de la Conselleria de Cultura. A banda del currículum que Olivé té al voltant de la música, l’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura,, Pau Ricomà, ha destacat durant la comissió la gran vinculació d’aquesta tarragonina al Seguici Popular sempre des del vessant musical: “Des dels inicis del Seguici ha proposat actes i esdeveniments per tal de donar valor a la part musical de la nostra festa, així com també ha compost peces vinculades al Seguici com la Moixiganga de Tarragona”.

Roser Olivé i Aymerich, nascuda a Tarragona, va participar en la creació de l'Aula de Música Tradicional de la Generalitat de Catalunya exercint com a professora de mestratge de l'instrument a Figueres, Tortosa, Vila-seca, Barcelona i Lleida. També va exercir, des de la seva creació i durant uns quants anys, de professora a l'Aula d'Instruments Tradicionals de l'Escola Municipal de Música de Tarragona. Actualment i des de 2012 dirigeix l’AMTP El Tecler amb les seves diverses seus arreu de Catalunya alhora que segueix amb el mestratge dels instruments. Durant tots aquest anys, Olivé ha recuperat diverses músiques del nostre folklore com la Marxa de Moros i Cristians de Lleida o el Ball de les Galeres de Reus però també ha compost diverses músiques, com la Moixiganga de Tarragona, i peces per a diferents elements de la ciutat de Tarragona.

Roser Olivé ha dirigit una vintena de grups de música tradicional del país com ara els Gralleres SO NAT de Tarragona, Cobla de Ministrers de la Ciutat de Tarragona, Los Llorus del Negritu, Cobla del Consell Municipal de Tarragona, Sonagralla i Roser Olivé & Pere Olivé, aquest últim aplicant els nous llenguatges de la música contemporània.

Treballant en les diferents festivitats

Un altre dels temes tractats durant la comissió d’aquesta tarda ha estat la previsió de continguts per a les festes d’aquest any. L’alcalde ha fet saber als membres de la Comissió Assessora del Seguici Popular que a nivell tècnic s’està treballant per tal de realitzar un seguit d'activitats durant les diferents festivitats d’enguany. “Entre d'altres coses, s'està treballant per fer un pas més en funció de les circumstàncies sanitàries de la pandèmia”, ha afirmat l’alcalde Ricomà. Tot i això, durant la reunió s’ha remarcat que cal, per una banda, veure l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, així com convocar una assemblea d’entitats per estudiar els detalls i fer-les totes partíceps de les decisions.
 

square_img
21/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa presenten els resultats de l'estudi sobre l'activitat castellera de Santa Tecla

Els castellers de les quatre colles de la ciutat es van sotmetre a 1.778 tests d'antígens, tots amb resultats negatius

Vegeu-ne més
square_img
05/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili organitzen unes jornades divulgatives sobre el 700 aniversari de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Les sessions són gratuïtes i se celebraran els dies 7, 14 i 21 d’octubre al Campus Catalunya de la URV

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!