Tarragona Ràdio i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona impulsen ‘700’

Santa Tecla Tarragona

Aquesta nova sèrie de podcast està dedicada als 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

13/09/2021

Coincidint amb la celebració dels set segles de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat, l’emissora municipal ha elaborat una col·lecció de reportatges radiofònics a l’entorn de la festa major

L’arxiu sonor de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona serveix de punt de partida dels diferents episodis que combinen moments, entrevistes i retransmissions que s’han emès al llarg dels 35 anys de l’emissora pública de la ciutat, amb la visió actual dels protagonistes de la festa. En el primer capítol, 700. Els sons de la festa es fa un recorregut pel programa festiu de manera cronològica. La tronada, la crida, el pregó, la baixada de l’Àliga, l’entrada de músics, la cercavila o l’anada a ofici són moments que recull el primer podcast. El fil conductor són les múltiples ‘Amparitos’ que han sonat a la ràdio. 

El segon capítol, 700. El Retaule de tots, està dedicat als 30 anys de la representació que l’Esbart Santa Tecla fa cada 20 de setembre a la Catedral. El podcast es converteix en un homenatge al creador del Retaule, Jaume Guasch Pujolà, mort el 2011. El treball radiofònic permet escoltar extractes de les entrevistes de Jaume Guasch a Tarragona Ràdio i en especial, la darrera abans del seu últim Retaule. La seva vídua i presidenta de l’Esbart Santa Tecla, Rosa Llorach; el seu amic i actual director artístic, Lluís Calduch, i la primera Santa del Retaule, Núria Pous ajuden a repassar les tres dècades de l’espectacle. 

La resta de capítols de la sèrie s’emetran entre Santa Tecla 2021 i Santa Tecla 2022, al llarg de tot l’any commemoratiu del 700 aniversari. Els concerts de la Festa Major, la Santa Tecla esportiva o gastronòmica i els castells seran alguns dels continguts de la resta d’episodis. 

Tots es podran escoltar a través de les pàgines web de l’Ajuntament de Tarragona i de Tarragona Ràdio. Es trobaran també a spotify i es promocionaran a les xarxes socials municipals. El treball ha estat elaborat per la periodista de Tarragona Ràdio Tere Ortega Sarlé i la producció per la gestora cultural de l’Ajuntament, Sílvia Ferreres Català. El tècnic de l’emissora municipal, Lluís Comes Cartañà, s’ha encarregat del muntatge sonor dels podcast. 

Escolteu els podcast al web de Tarragona Ràdio i al canal d'Spotify de l'emissora municipal.
 

 

square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!