La Banda Unió Musical de Tarragona, perpetuadora de Santa Tecla 2022

Santa Tecla Tarragona

Ricomà: “La BUMT és ja un element imprescindible de la nostra festa”

06/07/2022

La Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) serà la Perpetuadora de les Festes de Santa Tecla 2022. Així ho ha aprovat la Comissió Assessora del Seguici Popular reunida ahir al vespre. La BUMT, formada ara fa gairebé 30 anys, el 1993, compta amb un ampli repertori musical de la festa, però també de música de banda, amb una clara voluntat d’oferir a la ciutat de Tarragona sonoritats musicals renovades amb la màxima qualitat interpretativa. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, apunta “que la BUMT és ja un element imprescindible de la nostra festa”. 

Així mateix l’alcalde destaca que la formació “recull el testimoni de tradició de la música de banda que ha estat present històricament a Tarragona" i que alhora “ho fa amb un gran talent i un esperit renovat”. Aquest és un dels trets originaris de la BUMT: la inquietud musical i l’esperit renovador d’uns joves músics tarragonins que van impulsar l’any 1993 la seva fundació. 

Ja en aquell moment, es va constituir com un punt de trobada d’aquells músics amb interès per a la música de banda que compartien el mateix objectiu i al llarg d'aquests gairebé 30 anys, la BUMT ha estat sempre a la disposició del que la ciutat de Tarragona requeria, des de música festiva al carrer per Sant Magí i Santa Tecla, fins a processons, passant pels concerts que recentment experimenten amb diverses temàtiques com el circ, l'òpera, el rock o el món Disney.  

També ha estat present als actes de celebració d'altres entitats esportives i culturals tarragonines, com el Club Gimnàstic de Tarragona. Així com als actes culturals i socials rellevants per la ciutat com la inauguració del Teatre Tarragona o els actes commemoratius de l'11 de setembre. A més, la BUMT ha internacionalitzat la seva música passant per França, Itàlia i Madrid, entre altres. 

Ricomà ha volgut tancar la notícia desitjant que “un any més la BUMT ens acompanyi i sigui una de les protagonistes de la banda sonora de la nostra festa”. 

Foto: Concert Amparito Rock de la BUMT en el marc de les festes de Santa Tecla 2021. Foto: Quim Gavaldà.

square_img
21/07/2022

Tarragona es prepara per culminar la commemoració dels 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla

Aquesta dimecres s'ha celebrat l'acte principal que dona el tret de sortida a la celebració

Vegeu-ne més
square_img
19/07/2022

Balls parlats i cultura urbana es fusionen al taller 'Raperes i Vells' de l'Estiu Jove

El resultat s’exhibirà a el dia 20 d’agost durant el Vermut Populart de Dames i Vells en el marc de Santa Tecla 700

Vegeu-ne més
square_img
06/07/2022

Més de 30 propostes i la programació de 3 dies temàtics, a la 11a edició del festival La Terrasseta de Tarragona

Tindrà lloc del 14 al 21 de setembre al Parc Saavedra de Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
06/07/2022

La Banda Unió Musical de Tarragona, perpetuadora de Santa Tecla 2022

Ricomà: “La BUMT és ja un element imprescindible de la nostra festa”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!