L'Ajuntament reforça la seguretat per al bon desenvolupament de la Festa Major en els dies forts

Santa Tecla Tarragona

Un nou servei de megafonia vetllarà per la Baixada de l’Àliga

20/09/2022

Amb motiu de l’arribada dels dies més forts de la festa major, la Guàrdia Urbana ha engegat el dispositiu habitual de seguretat ciutadana que es feia en prepandèmia. En col·laboració amb Mossos d’Esquadra, la policia local té previst ampliar la presència i efectius en els principals punts de concentració de persones i en les hores punta que es preveu aquestes aglomeracions.  

Es tracta, entre d’altres, del Passeig de sant Antoni, el Parc de la Reconciliació, els carrers de la Part Baixa Rebolledo i Cartagena; així com Pau Casals, Via de l’Imperi i Rambla Vella al centre de la ciutat. En aquest sentit la policia local vigilarà també la venda d’alcohol no autoritzat i vetllarà per evitar furts.  

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, ha apuntat que “no permetrem conductes incíviques i que molestin la gent” i alhora ha afegit que “apel·lem a la responsabilitat de la gent i al consum responsable, per gaudir, entre tots, de la millor festa possible”.  

Per la seva banda Protecció Civil, en el seu Pla d’actuació municipal per la gestió del risc de grans concentracions de persones, fan una sèrie de recomanacions per al benestar de tots i totes. D’una banda, es recomana beure aigua fresca de manera regular; portar la documentació sempre a sobre i les pertinences personals protegides i localitzar sempre les possibles vies d’evacuació en concerts i espais molt concorreguts, entre d’altres.  

Finalment Guzmán ha volgut destacar que “el carrer es de tots i totes i se n’ha de tenir cura i això vol dir no embrutar, respectar el descans dels veïns i veïnes i ser curosos amb el mobiliari públic”. 

Nou servei de megafonia a la Baixada 

De cara a un dels actes més multitudinaris, la Baixada de l'Àliga de demà dia 21, l’Ajuntament ha incorporat una nova mesura de seguretat com és la instal·lació d'un nou sistema de megafonia.  

Des del primer tram del recorregut es recordarà a tots els participants a través de missatges de veu, les principals normes de funcionament, consells i algunes instruccions específiques de la Baixada, a banda de reforçar tot el dispositiu conjunt de seguretat com ja hem comentat i també el sanitari. Durant la Baixada, la unitat de drons de la Guàrdia Urbana controlarà l’esdeveniment des de l’aire.  

La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha expressat que "creiem que a la Baixada hi ha un element clau que és la corresponsabilitat ciutadana. Tots els participants tenen la responsabilitat que tot vagi bé». Solé ha afegit que «la nostra festa ha de ser exemplar. Tots som part de la festa i, per tant, tenim un paper clau de responsabilitat». 

D'altra banda, s'incrementaran efectius pel control de llaunes, vidre i envasos des de primera hora del vespre, així com també sobre la venda d’alcohol als establiments no autoritzats i que estiguin a de la zona d’influència. 

Guàrdia Urbana i Protecció Civil, recomanen trucar al 092 o al 112, en qualsevol incidència o situació d’emergència.  

Foto: Laia Díaz.

square_img
25/09/2022

La Catedral de Tarragona exhaureix les localitats per gaudir de l'espectacle de cloenda dels actes de Santa Tecla 700

Més de 150 músics i cantaires, sota la direcció de Xavier Pastrana, protagonitzen 'Vesperae Tarraconensis. La Catedral del so'

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2022

Última hora sobre les afectacions als actes de Santa Tecla per la previsió de pluja d'avui dissabte

Entre les modificacions destaca l'ajornament del Correfoc, que tindrà lloc demà diumenge a partir de les 22 h

Vegeu-ne més
square_img
23/09/2022

Suspesos tots els actes de Santa Tecla d'aquest divendres

A causa de les intenses pluges que cauen durant tota la tarda a la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
23/09/2022

La diada castellera de la Mercè s'avança a les 12 h i tindrà tres rondes, a més del pilar caminant

Aquest dissabte també tindrà lloc la signatura del protocol de renovació de l'agermanament amb l'Alguer

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!