Aquest dissabte, tret de sortida a la 33a edició de la Festa per a Tothom

Santa Tecla Tarragona

A partir de les 11 h, el Balcó del Mediterrani acollirà l’acte central de la celebració més inclusiva de les festes de Santa Tecla

15/09/2023

Aquest dissabte 16 de setembre, a partir de les 11 h, el Balcó del Mediterrani acollirà l’acte central de la festa més inclusiva de les festes de Santa Tecla: La Festa per a Tothom. És la 33a edició d’aquest programa que permet que tota la ciutadania amb diferents capacitats gaudeixi de la festa major sense cap dificultat. L’acte es tornarà a convertir en una autèntica festa amb la participació de totes les persones participants d’aquest programa i amb un aplec geganter i bestiari inclusiu.  

“Entitats i administració fem possible, un any més, que tothom gaudeixi de les festes sense barreres ni diferències. Les persones voluntàries i les participants es tornaran a unir per gaudir juntes dels actes festius”, ha manifestat la consellera de Diversitat Funcional i Discapacitat de l’Ajuntament de Tarragona, Cecilia Mangini

En l’acte d’aquest dissabte participaran la geganta Frida, el gegant Martí la Colla Gegantera de Premià de Mar, l’Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona, la Banda de Cornetes Rosa de Reus i, enguany, per primera vegada se sumarà la nova geganta Flora de l’Associació Salut i Ment La Muralla. També per primera vegada, en el transcurs d'aquest acte es gaudirà del nou ball de la geganta Frida amb la composició musical que s'ha creat especialment per a ella. Pel que fa a la resta de dies del programa festiu, enguany la geganta Frida participarà a l’Arrencada dels Gegants que tindrà lloc el dia 21 de setembre a les 19.30 h.  

Festa per a Tothom és un programa de la Conselleria de Diversitat Funcional i Discapacitat de l'Ajuntament de Tarragona que, conjuntament amb el col·lectiu de persones voluntàries Penya Festa per a Tothom - Llegat 2018 i el patrocini i la coordinació de la companyia Dow, contribueix a la inclusió i a la interacció de la ciutadania amb discapacitat a les festes de la ciutat. Per aquest motiu, a l’estand de Festes hi trobareu el programa transcrit en braille, així com el cartell de les festes en relleu i també la seva versió en lectura fàcil al web. 

Per facilitar l’accessibilitat als actes principals de les festes, el programa Festa per a Tothom també habilita espais reservats i acompanyament a les persones que ho sol·licitin, sempre que es reservi plaça prèviament al correu electrònic discapacitat@tarragona.cat, indicant el nom de les persones i un telèfon de contacte. 

square_img
25/09/2023

Sandra Ramos: "Santa Tecla és un referent a nivell nacional que ens situa com a capital de la Festa Major"

La consellera de Festes ha lamentat l’accident ocorregut ahir a la nit durant la Traca i ha assegurat que “s’han acomplert totes les estrictes mesures de seguretat”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

L’actor Oriol Grau pronuncia un pregó de Santa Tecla irreverent i emotiu reivindicant el paper de la cultura, la llengua i el feminisme

Grau: “En aquesta primera escola de teatre de carrer que és el ball de Dames i Vells, he après l'ofici de fer riure, que tantes satisfaccions m'ha donat a la vida”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

El Ball de Dames i Vells, distingit amb el 46è Premi el Balcó Tarragoní de l'any

L'alcalde Rubén Viñuales ha lliurat el guardó, que anualment atorga Òmnium Cultural del Tarragonès

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

Els cossos de seguretat presenten un dispositiu a mida per als dies forts de Santa Tecla

S'amplia la presència policial i un dels punts que es controlarà més és la venda d’alcohol no autoritzat i els furts

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!