Els cossos de seguretat presenten un dispositiu a mida per als dies forts de Santa Tecla

Santa Tecla Tarragona

S'amplia la presència policial i un dels punts que es controlarà més és la venda d’alcohol no autoritzat i els furts

21/09/2023

Amb motiu de l’arribada dels dies més forts de la festa major la Guàrdia Urbana, conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra i Protecció Civil, ha engegat el dispositiu especial de seguretat ciutadana per tal de vetllar pel bon funcionament dels principals actes. Així doncs, un any més, la policia local i Mossos d’Esquadra, tenen previst ampliar la presència i efectius en els principals punts de concentració de persones i en les hores punta que es preveu aquestes aglomeracions.   

Es tracta, entre d’altres, la plaça de la Font, el passeig de sant Antoni, el parc de la Reconciliació, passeig de les Palmeres i els carrers de la Part Baixa Rebolledo i Cartagena; així com Pau Casals, Via de l’Imperi i Rambla Vella, al centre de la ciutat. En aquest sentit la policia local vigilarà també la venda d’alcohol no autoritzat i vetllarà per evitar furts; així com que l’estacionament de vehicles sigui el correcte.  

L’alcalde de Tarragona i responsable de Seguretat Ciutadana, Rubén Viñuales, remarca: “És un dispositiu de seguretat pensat per fer prevenció, per evitar incidents perquè just ara és quan comencen els actes més multitudinaris. Per això s’ha dissenyat un pla de seguretat conjunt amb Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana perquè és important gaudir de les festes, però més important encara és fer-ho amb seguretat”.  

El dispositiu està dissenyat, en cada cas, en funció del tipus d’actes: amb caràcter multitudinari, itinerant i d’altres en petit format però que requereixen d’una atenció especial de seguretat. En aquest sentit, s’ha previst una especial incidència en els dies 21, 22 i 23, com a segon cap de setmana fort de la festa major.  

D'altra banda, s'incrementaran efectius pel control de llaunes, vidre i envasos des de primera hora del vespre, així com sobre la venda d’alcohol als establiments no autoritzats, al carrer i que estiguin en zones d’influència; així com l’estacionament correcte de vehicles

La Baixada de l’Àliga, amb megafonia 

De cara a un dels actes més multitudinaris, la Baixada de l'Àliga del dia 21, l’Ajuntament tornarà a oferir el servei de megafonia que va dur a terme l’any passat i que va donar bons resultats.  

En aquest sentit, des del primer tram del recorregut es recordarà a tots els participants a través de missatges de veu, les principals normes de funcionament, consells i algunes instruccions específiques de la Baixada, a banda de reforçar tot el dispositiu conjunt de seguretat com ja hem comentat i també el sanitari.  

Durant la Baixada, la unitat de drons de la Guàrdia Urbana controlarà l’esdeveniment des de l’aire, una nova eina molt útil per incidents puntuals, ja que permet veure en tot moment la consecució de l’acte itinerant.  

Enguany, degut a la instal·lació de la bastida al Pretori, per raons de seguretat, la Baixada de l’Àliga no passarà pel carrer Sant Hermenegild, sinó que la segona Baixada es reprendrà directament a Pescateria (alçada carrer la Nau). 

Punt Lila i assistència en cas d’emergència 

El Punt Lila tindrà presència destacada, que s’habilitarà en cada acte destacat, com la plaça de Rei el 21 i el Parc Francolí el 22 i 23; entre d’altres. Així mateix, hi haurà tres punts d’atenció sanitària simultània: al carrer Pare Iglesias, Plaça del Rei i Plaça de la Font.  

En tot moment, Guàrdia Urbana i Protecció Civil, recomanen trucar al 092 o al 112, per qualsevol incidència o situació d’emergència.   

Imatge de la Baixada de l'Àliga de 2022. Foto: Marc Colilla.

square_img
25/09/2023

Sandra Ramos: "Santa Tecla és un referent a nivell nacional que ens situa com a capital de la Festa Major"

La consellera de Festes ha lamentat l’accident ocorregut ahir a la nit durant la Traca i ha assegurat que “s’han acomplert totes les estrictes mesures de seguretat”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

L’actor Oriol Grau pronuncia un pregó de Santa Tecla irreverent i emotiu reivindicant el paper de la cultura, la llengua i el feminisme

Grau: “En aquesta primera escola de teatre de carrer que és el ball de Dames i Vells, he après l'ofici de fer riure, que tantes satisfaccions m'ha donat a la vida”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

El Ball de Dames i Vells, distingit amb el 46è Premi el Balcó Tarragoní de l'any

L'alcalde Rubén Viñuales ha lliurat el guardó, que anualment atorga Òmnium Cultural del Tarragonès

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

Els cossos de seguretat presenten un dispositiu a mida per als dies forts de Santa Tecla

S'amplia la presència policial i un dels punts que es controlarà més és la venda d’alcohol no autoritzat i els furts

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!