En marxa la 33a edició de la festa més inclusiva: La Festa per a Tothom

Santa Tecla Tarragona

Centenars de persones han omplert avui el Balcó del Mediterrani en el tret de sortida del programa

16/09/2023

Centenars de persones han participat aquest dissabte 16 de setembre en el tret de sortida de la 33a edició de la festa més inclusiva: La Festa per a Tothom. El Balcó del Mediterrani ha acollit un any més un gran acte festiu per encetar aquest programa que permet que tota la ciutadania amb diferents capacitats gaudeixi de la festa major sense cap dificultat. Ha estat presidit per la consellera de Serveis a la Ciutadania, Cecilia Mangini, i el director de Dow a Tarragona, Ignasi Cañagueral; amb l'acompanyament d'altres membres del consistori i autoritats.

Les persones voluntàries i les participants han gaudit juntes de l’aplec geganter i bestiari inclusiu amb la participació de la geganta Frida, el gegant Martí de la Colla Gegantera de Premià de Mar, l’Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona, la Banda de Cornetes Rosa de Reus i, enguany, per primera vegada, s'hi suma la nova geganta Flora de l’Associació Salut i Ment La Muralla. A més a més, també s’ha gaudit del nou vall de la geganta Frida amb la composició musical que s'ha creat especialment per a ella. 

Festa per a Tothom és un programa de la Conselleria de Diversitat Funcional i Discapacitat de l'Ajuntament de Tarragona que, conjuntament amb el col·lectiu de persones voluntàries Penya Festa per a Tothom - Llegat 2018, i el patrocini i la coordinació de la companyia Dow, contribueix a la inclusió i a la interacció de la ciutadania amb discapacitat a les festes de la ciutat. Per aquest motiu, a l’estand de Festes es troba el programa transcrit en braille, així com el cartell de les festes en relleu i també la seva versió en lectura fàcil al web. 

square_img
21/09/2023

L’actor Oriol Grau pronuncia un pregó de Santa Tecla irreverent i emotiu reivindicant el paper de la cultura, la llengua i el feminisme

Grau: “En aquesta primera escola de teatre de carrer que és el ball de Dames i Vells, he après l'ofici de fer riure, que tantes satisfaccions m'ha donat a la vida”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

El Ball de Dames i Vells, distingit amb el 46è Premi el Balcó Tarragoní de l'any

L'alcalde Rubén Viñuales ha lliurat el guardó, que anualment atorga Òmnium Cultural del Tarragonès

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

Els cossos de seguretat presenten un dispositiu a mida per als dies forts de Santa Tecla

S'amplia la presència policial i un dels punts que es controlarà més és la venda d’alcohol no autoritzat i els furts

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2023

El Mercat de Nit celebra una nova edició d'èxit amb 18.000 racions i 6.000 consumicions servides

En la seva 4a edició, unes 8.000 persones es van aplegar entre el Mercat Central i Plaça Corsini per gaudir d’una de les nits gastronòmiques més especials de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!