Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2017 El cicle Zona Drama comença amb la lectura dramatitzada d'obres inèdites de Josep A. Baixeras

El cicle Zona Drama comença amb la lectura dramatitzada d'obres inèdites de Josep A. Baixeras

El cicle Zona Drama comença amb la lectura dramatitzada d'obres inèdites de Josep A. Baixeras

Dijous a les 19:30h al Teatre el Magatzem, 'Dues comèdies i un monòleg', amb direcció de Marc Chornet
21/11/2017

Dijous 23 de novembre a les 19:30 hores comença Zona Drama al Teatre el Magatzem. El cicle, organitzat per la Casa de les Lletres i l’Escola de Lletres de Tarragona, portarà a escena Dues comèdies i un monòleg de Josep A. Baixeras, interpretades per Toni Gullemat, Neus Pàmies, Martí Salvat i Cristina Arenas, amb la direcció de Marc Chornet.

L’any 2014 es va iniciar el Cicle Zona Drama de Lectures dramatitzades, amb la finalitat de posar a prova amb qualitat professional textos teatrals encara no estrenats, preferiblement de la zona del Camp de Tarragona. Des d’aleshores s’han fet Lectures dramatitzades, de deu actors diferents, algunes de les quals -Safira, de Magí Sunyer- han tingut un llarg recorregut.

En aquesta Tardor Literària 2017, es reprèn el cicle amb una sessió dedicada a l’escriptor tarragoní Josep A. Baixeras. L’autor és conegut com a narrador, a part de l’activitat professional com a advocat i el seu compromís cívic i polític. Va ser el conductor del primer programa de ràdio en català després de la guerra, a Ràdio Tarragona, i també el primer president d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Senador per l’Entesa dels Catalans a les primeres eleccions democràtiques (1977) i primer Tinent d’Alcalde de l’ajuntament de Tarragona (1979-1983), etc. Com a narrador, va guanyar el premi Víctor Català 1959, va quedar finalista del St. Jordi 1963 i va publicar quatre reculls de relats i dues novel·les. La seva faceta com a autor teatral és menys coneguda, de les 10 obres que va arribar a escriure, només cinc van ser publicades en vida de l’autor. I només tres van ser portades als escenaris.

El cicle porta a escena tres textos dramàtics breus, que il·lustren molts aspectes de la seva manera de fer literària, sobretot la mordacitat i la ironia. Es tracta de dues comèdies no estrenades El mas dels Casaments: La Bilis Negra i L’ambició, i el monòleg inèdit L’aviciat.
 
 

Segells de reconeixement d'administració oberta