Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2021 Tot a punt per acollir aquest divendres una diada de Sant Jordi professional i segura

Tot a punt per acollir aquest divendres una diada de Sant Jordi professional i segura

Tot a punt per acollir aquest divendres una diada de Sant Jordi professional i segura

6 parades de venda de llibres i 13 parades de venda de flors s’instal·laran a la Rambla Nova
Tot a punt per acollir aquest divendres una diada de Sant Jordi professional i segura Foto: Laia Díaz - Ajuntament de Tarragona
21/04/2021

Tarragona celebra aquest divendres la diada de Sant Jordi. Durant tot el dia, de 9 a 21 h, els trams centrals de la Rambla Nova entre entre el Monument als Despullats i el carrer Adrià, acolliran les parades de llibres i roses en un format reduït i segur. En concret, hi haurà 6 parades amb venda de llibres i 13 amb venda de flors, totes elles d’establiments i quioscos professionals de la ciutat. 

L’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha agraït “tant a les floristeries, a les llibreries de la ciutat així com a tots els serveis i personal municipal implicats el gran esforç per fer possible que Tarragona pugui celebrar aquesta diada de Sant Jordi tan desitjada”. 

Seguint les indicacions decretades pel PROCICAT, les parades estaran distribuïdes dins d’aquestes dues coques centrals en un espai perfectament delimitat. Als accessos s’indicarà l’aforament màxim permès i hi haurà gel hidroalcohòlic per al públic. A cadascun dels dos punts d’accés a la fira, hi haurà una persona realitzant les tasques de control d’aforament i comprovació de la temperatura als visitants. Es reforçarà cada tram també amb personal que vetllarà pel compliment de les mesures de seguretat com ara les distàncies entre els visitants i l’ús obligatori de la mascareta. Hi haurà una distància de seguretat de 5 metres entre les parades. Les visites seran unidireccionals i el terra estarà degudament senyalitzat per tal de respectar les distàncies de seguretat.  

D'altra banda, les llibreries i floristeries podran ubicar també la venda de roses i llibres a la façana dels seus establiments amb l’ocupació d’un mostrador amb una llargada màxima de 3 metres, i sense sobrepassar, en cap cas, els límits de la façana que li pertoca.

Una jornada plena d’activitat 

Durant tot el dia, les parades de les llibreries La Capona i l’Adserà rebran la visita d’autors i autores que signaran les seves novetats literàries.  

També durant tota la diada, la conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona organitza un seguit d’activitats de dinamitzacióUn drac de grans dimensions, amb 20 metres de llargada i dos metres d’alçada, serà a la ciutat durant els dies 23, 24 i 25 d’abril. 

La instal·lació comptarà amb un llenç de gairebé 100 m2, on, gràcies a la col·laboració de l’Associació d'Il·lustradors de Tarragona, s’hi dibuixaran diverses il·lustracions i motius relacionats amb la llegenda del cavaller, la princesa i el drac. Serà en el transcurs de la diada quan sobre la instal·lació es durà a terme una actuació artística que té per objectiu donar suport al sector de les llibreries i floristeries, per la qual cosa es realitzarà al costat de les parades de llibres i roses.  

La ciutadania tindrà també l’oportunitat de ser partícip de l’elaboració del gran Llibre de Sant Jordi, que estarà instal·lat al tram del Balcó del Mediterrani i al qual tothom qui ho vulgui pot fer arribar els seus dibuixos, pensaments, poemes, desitjos... o allò que més li agradaria que quedés reflectit en aquest llegat literari de la ciutat. Aquelles persones que vulguin participar-hi podran fer arribar els seus missatges en el moment d’adquirir un llibre o una rosa en qualsevol dels comerços participants d’aquesta iniciativa, que els proporcionaran un full en blanc d’edició especial per a aquest llibre de cocreació ciutadana. Aquest full es podrà descarregar també de manera anticipada entrant en aquest enllaç. La ciutadania podrà lliurar les seves aportacions a qualsevol dels comerços implicats en la campanya durant la diada o al mateix drac els dies 23, 24 i 25 d’abril a la Rambla Nova. 

Per últim, a les 18.30 h, els jardins del Teatre Metropol acolliran l’acte literari organitzat per Òmnium Cultural amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona al voltant del concepte llibertat. Durant l’acte, d’accés restringit amb reserva prèvia, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, així com diversos representants d’entitats literàries de la ciutat, llegiran poesia sobre la temàtica i s'aprofitarà per homenatjar el poeta Joan Margarit, mort recentment. L’esdeveniment també recordarà l'any Palau Ferré a partir de les seves obres per celebrar el seu centenari. 

Dispositiu especial de Sant Jordi 

La Guàrdia Urbana, en col·laboració i coordinació del Cos de Mossos d’Esquadra, ha creat un dispositiu especial pel dia de Sant Jordi. Està previst que es talli la circulació rodada per accedir a la Rambla Nova, a l’alçada de la Font del Centenari, excepte per aquells vehicles que han d’accedir a l’aparcament situat a la pl. Corsini pel carrer Cañellas. També quedarà interrompuda la circulació a l’alçada del carrer Pons d’Icart amb carrer Adrià, excepte per aquells vehicles que han d’accedir a l’aparcament situat a la Rambla Nova.  

D'altra banda, també es limitarà l’estacionament al tram 2 de la Rambla Nova, en ambdós sentits (entre carrer Unió i Adrià i entre Sant Agustí i Comte de Rius), i entre els carrers Girona i Sant Agustí, des de les 20 h del dia anterior, 22 d’abril. 

Aquest dispositiu també controlarà l'aforament per tal de seguir les recomanacions en relació a la pandèmia de Covid 19.

Segells de reconeixement d'administració oberta