Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2022 Tot a punt per celebrar una diada de Sant Jordi com abans de la pandèmia

Tot a punt per celebrar una diada de Sant Jordi com abans de la pandèmia

Tot a punt per celebrar una diada de Sant Jordi com abans de la pandèmia

118 parades s’aplegaran a la Rambla Nova de la ciutat, que bullirà d’activitat amb la recuperació de la festa del llibre i la rosa
20/04/2022

El pròxim dissabte 23 d’abril, Tarragona tornarà a viure una diada de Sant Jordi com les d’abans de la pandèmia.  

Previ a la diada, aquest dimecres s’ha donat el tret de sortida de les jornades de Sant Jordi a Ponent amb una marató de contes inclusius a la plaça del Tarragonès i al Centre Cívic de Torreforta. L’alumnat dels cicles formatius de grau superior en Integració i Animació sociocultural de l’institut Vidal i Barraquer de Tarragona ha estat l'encarregat d’explicar diferents contes als alumnes dels centres de Ponent. Per primera vegada, s’ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat de l’escola d’educació especial Sant Rafael que també han narrat històries. 

Demà, 21 d’abril a les 9.30 h, el Pla Educatiu d’Entorn, una iniciativa conjunta de  l’IMET i la Generalitat de Catalunya, organitza l’entrega de premis del VI certamen literari infantil i juvenil dels barris de Ponent Olga Xirinacs. El lliurament tindrà lloc a la plaça del Tarragonès, davant la Biblioteca Pepita Ferrer. L’acte estarà presidit per l’alcalde Pau Ricomà i comptarà amb la presència de l’escriptora tarragonina que dona nom al certamen escolar.  

Dissabte, la Rambla Nova repetirà com a centre neuràlgic de la festa del llibre i la rosa amb l’establiment de fins a 118 parades que estaran obertes durant tota la jornada, des de les 9 h del matí i fins a les 20 h del vespre. Entre el monument Roger de Llúria i els carrers Adrià i Sant Agustí s’ubicaran les parades dels centres escolars, els clubs esportius, les agrupacions, les colles castelleres i la resta d’entitats tarragonines. També professionals del sector del llibre i de la flor. Entre els carrers Adrià i Sant Agustí i els carrers Unió i Sant Francesc, en canvi, institucions i entitats d’àmbit nacional amb delegació a la ciutat, entitats ciutadanes sense ànim de lucre, mitjans de comunicació, partits polítics, sindicats, i altres professionals del sector del llibre i de la rosa. Entre els carrers Unió i Sant Francesc i fins al monument als Despullats, l’espai està reservat només a llibreters i floristes de Tarragona. I entre els Despullats i la Font del Centenari, entitats i associacions del tercer sector. Com a novetat d’enguany, per espaiar més les parades i facilitar la circulació de la gent, algunes es col·locaran en els trams laterals de la Rambla. Així mateix, en altres espais de la ciutat s’ubicaran una vintena més de parades de llibres, de roses, d'associacions i d'entitats.  

Per al mateix dia 23, algunes de les llibreries de la ciutat organitzen signatures de llibres. 

La diada d’aquest dissabte clourà amb l’actuació castellera de les quatre colles locals. La ciutat recupera així i celebra la primera de les cites castelleres, enguany amb una novetat remarcable. I és que les colles entraran a plaça a les 19.30 h i a les 20 h hauran d’enlairar el seu primer castell, a partir d’aquí tindran 45 minuts per fer totes les construccions que desitgin. L'actuació acabarà amb l'enlairament dels quatre pilars de comiat per part de les quatre colles castelleres. D'aquesta manera, en el marc de Sant Jordi, Tarragona exerceix de capital castellera i torna a ser pionera recuperant la tradició de les actuacions del segle XIX i principis del XX, en què no es regien per un torn ordenat de castells realitzats per cada colla participant, sinó que les colles alçaven les construccions que volien en el moment que estaven preparats, sense tenir en compte què és el que feien les altres colles.  

Consulteu el detall de les activitats previstes al web de Cultura.

Segells de reconeixement d'administració oberta