Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2023 Dissabte es presenta 'El primer lloc del món i altres contes', 26è Premi Tinet

Dissabte es presenta 'El primer lloc del món i altres contes', 26è Premi Tinet

Dissabte es presenta 'El primer lloc del món i altres contes', 26è Premi Tinet

Al matí, la ruta literària Olga Xirinacs homenatjarà Llorenç Soldevila per la façana marítima fins al Serrallo
16/11/2023

El Centre Cultural Antic Ajuntament acull aquest dissabte 18 de novembre la presentació del 26è premi de narrativa curta per Internet Tinet, El primer lloc del món i altres contes, de diversos autors. 

L’obra guanyadora, d’Antoni Heiztman Barceló, inclou també la menció d’honor a l’obra Escaleta del compte enrere, de Carles Ribas Pueyo així com una selecció dels millors relats corresponents als autors finalistes de la darrera edició en aquesta categoria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2022-2023. 

El primer lloc del món és la crònica d’un home que presencia una invasió d’insectes i l’estranya degradació de la seva pròpia cambra. Entre les seves parets, haurà d’afrontar el desconcert d’una veritat oculta que, a poc a poc, entendrà. 

La presentació serà a les 19 h, estarà conduïda per l’escriptora Ester Enrich Coma i comptarà amb la presència de la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, així com d’alguns dels autors i autores finalistes. 

El certamen està organitzat conjuntament per la Casa de les Lletres de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació, Tinet, el Consorci per a la Normalització Lingüística, Òmnium Tarragonès i Cossetània edicions.   

Al matí, torna la ruta literària Olga Xirinacs 

Al matí de dissabte arriba una altra edició de la ruta literària Olga Xirinacs. En aquesta ocasió, la ruta recorrerà en trenet turístic la façana marítima de la ciutat fins arribar a la pèrgola del Serrallo per homenatjar Llorenç Soldevila, escriptor, filòleg i historiador de la literatura especialista en l’Olga Xirinacs i que ens va deixar ara fa un any. 

La ruta Literària Olga Xirinacs està organitzada per la Casa de les Lletres amb la col·laboració de l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i el Port de Tarragona. Compta amb la col·laboració de l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC), GdT Veus de Dona a Tarragona i el Port de Tarragona. 

Abans del cap de setmana, però, demà divendres tindrà lloc al Centre Cultural Antic Ajuntament una nova edició de Veus de Poeta, acte dedicat a destacar l’obra d’un poeta del Camp de Tarragona. En aquesta ocasió es podrà escoltar la poesia i la música de Glòria Coll Domingo, guardonada, entre altres, amb el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona pel poemari A través.

Aquest acte, emmarcat també dins la Tardor Literiària i organitzat per la Casa de les Lletres, començarà a les 19.30 h i serà d’assistència gratuïta.

Segells de reconeixement d'administració oberta