Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2023 Tarragona celebra aquest divendres la recepció al món de les lletres

Tarragona celebra aquest divendres la recepció al món de les lletres

Tarragona celebra aquest divendres la recepció al món de les lletres

El Centre Cultural Antic Ajuntament acull l’acte i presenta novetats literàries del Camp de Tarragona amb motiu de la diada del llibre
Tarragona celebra aquest divendres la recepció al món de les lletres Foto: Laia Marín.
20/04/2023

Aquest divendres Tarragona torna a celebrar la tradicional recepció al món de les lletres. Enguany, l’escenari de l’acte serà el recent inaugurat Centre Cultural Antic Ajuntament, que acollirà a partir de les 19 h els escriptors i escriptores i també editors, llibreters, bibliotecaris, ensenyants i altres persones i entitats del món de les lletres, amb motiu de la festa del llibre. 

Durant l’acte, que serà presidit per l'alcalde Pau Ricomà i comptarà amb l'assistència de la consellera de Cultura, Inés Solé, els assistents podran sentir alguns dels autors i autores que presenten novetat per aquest Sant Jordi llegint un fragment de la seva obra. La recepció serà amenitzada per la mezzosoprano Júlia Fortuny

Un catàleg amb un total de 62 novetats literàries al Camp de Tarragona  

Com cada any, la Casa de les Lletres de l’Ajuntament de Tarragona, ha preparat un catàleg electrònic de novetats literàries d’autors i autores del Camp de Tarragona.  Aquest catàleg se suma a les cites inexcusables de cada any i, com en edicions anteriors, inclou les obres literàries aparegudes entre Sant Jordi de l'any passat i Sant Jordi de 2023 d'autors del Camp de Tarragona. En ell s'hi inclouen només obres de creació literària o sobre literatura, tant d'obra original com traduïda, classificats en poesia, narrativa, teatre, infantil i juvenil, prosa de no ficció i àlbums il·lustrats. També s'hi inclouen les obres publicades dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona en aquest període. 

CONSULTA LES NOVETATS LITERÀRIES SANT JORDI 2023

En total, l’edició d‘enguany recull fins a 62 títols. Fins a 26 són de narrativa, 17 de poesia, 3 de teatre, 4 de prosa de no ficció, 10 àlbums il·lustrats i 2 guies de viatges. Per llengües, enguany són 53 títols en català, 8 en castellà i 1 en bilingüe (portuguès i català). Globalment, dels llibres catalogats, 39 tenen autoria masculina, 24 la tenen femenina i la resta són obres escrites a quatre o sis mans; o obres que contenen textos de diferents autors.   

A part d’aquestes obres, el catàleg inclou les dues darreres edicions d’obres guardonades amb els Premis Literaris Ciutat de Tarragona:   

  • Amor, de Manel Castromil. 32è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler.  
  • Les filles de la nit i altres contes, de Jordi Diu i altres autors. 25è Premi de narrativa curta per Internet Tinet.   

A més a més, entre tots aquests llibres hi són presents la totalitat d’editorials que actuen en el nostre àmbit geogràfic: Arola editors, Cossetània edicions, Ganzell edicions, Insitu Comunicació, Piscina un petit oceà, Publicacions de la URV, la Banya Edicions i Silva editorial.   

Segells de reconeixement d'administració oberta