Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2023 Tarragona tindrà 137 parades a la Rambla per Sant Jordi

Tarragona tindrà 137 parades a la Rambla per Sant Jordi

Tarragona tindrà 137 parades a la Rambla per Sant Jordi

Els estands es distribuiran del monument a Roger de Llúria a la Font del Centenari i hi haurà 12 llibreries, dues més que l’any passat
 Tarragona tindrà 137 parades a la Rambla per Sant Jordi Imatge d'un Sant Jordi recent. Foto: Manel R. Granell.
18/04/2023

Tarragona tindrà un total de 137 parades a la Rambla Nova per Sant Jordi, el proper diumenge 23 d’abril. Entre els estands, que s’ubicaran als quatre trams que van del monument a Roger de Llúria a la Font del Centenari, hi haurà 12 llibreries, dues més que l’any passat. Pel que fa a floristeries, n’hi haurà un total de 16, mentre que la resta corresponen a entitats. Les parades estaran obertes des de les 9 h del matí fins a les 21 h del vespre.

Pel que fa a la distribució, la principal novetat d’enguany és que s’habilita un tram més amb les mateixes característiques que l’emblemàtic tram 3, destinat al sector professional el llibre i la rosa, que serà el tram 4, tenint en compte que existeixen més botigues de nova obertura. Per a aquests sectors, les parades són més grans que a la resta d’espais pel volum de gènere de cada llibreria i floristeria. La distribució és en format rectangular o quadrat, al centre de les coques, fent que els visitants puguin ser atesos per qualsevol dels quatre costats.

D’altra banda, les entitats sense ànim de lucre del tercer sector social, que s’ubicaven en els darrers anys al tram 4, aniran al tram 2, mentre que el tram 1 estarà destinat a entitats de la ciutat inscrites al Registre d’Entitats Ciutadanes. Es manté l’ampliació d’espai disponible que es va iniciar l’any passat, oferint més espais lliures on ubicar parades pel fet que es talla el trànsit i i es buiden de vehicles estacionats les calçades dels trams 1 i 2 de la Rambla Nova, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana. En aquests trams, els visitants passaran pel mig de la zona central (perquè les parades estan instal·lades als laterals de la coca) i per la calçada, perquè també s’ubicaran parades on habitualment estacionen els vehicles.

Consulteu la distribució de totes les parades de Sant Jordi a la Seu Electrònica municipal.

Lectura en família, sardanes i castells, en el programa cultural del dia

Entre la programació cultural del dia, figura la segona edició de l'Espai de Lectura Tranquil. Amb aquesta iniciativa, Tecletes proposa crear un espai tranquil enmig del batibull de Sant Jordi per propiciar la lectura en família i un espai més amable per als més petits, tot donant vida al Quiosquet perquè, de 9 a 20 h, esdevingui un punt d’intercanvi de llibres per fomentar el reciclatge i la reutilització.  

Completaran la celebració de Sant Jordi la tradicional ballada de sardanes a la plaça Verdaguer, a les 19 h; i l'actuació castellera de les quatre colles de la ciutat al capdamunt de la Rambla Nova, primera de les cites castelleres de la temporada.  

Seguint la novetat recuperada al 2022, les colles entraran a les 19.30 h i a les 20 h hauran d’enlairar el seu primer castell; a partir d’aquí tindran 45 minuts per fer totes les construccions que desitgin, recuperant així la tradició de les actuacions del segle XIX i principis del XX, que no es regien per un torn ordenat de castells realitzats per cada colla participant, sinó que les colles alçaven les construccions que volien en el moment que estaven preparats, sense tenir en compte què és el que feien les altres colles.  

 

Segells de reconeixement d'administració oberta