Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2024 La Casa de les Lletres i Tarragona Ràdio presenten una programació conjunta especial per a aquest Sant Jordi

La Casa de les Lletres i Tarragona Ràdio presenten una programació conjunta especial per a aquest Sant Jordi

La Casa de les Lletres i Tarragona Ràdio presenten una programació conjunta especial per a aquest Sant Jordi

Una quarantena d'escriptores i escriptors i d'editorials del Camp de Tarragona passaran per l'estand, ubicat a la Rambla Nova, de 9 a 20 h
La Casa de les Lletres i Tarragona Ràdio presenten una programació conjunta especial per a aquest Sant Jordi Foto: Clàudia Artiga
17/04/2024

Enguany la Casa de les Lletres i Tarragona Ràdio uneixen els seus esforços per oferir una diada de Sant Jordi enfocada a homenatjar les lletres tarragonines, amb la participació activa de les seves protagonistes: escriptors i escriptores del Camp de Tarragona que passaran per l’estand durant tot el dia perquè tota la ciutat pugui veure i sentir les seves darreres novetats.

L’activitat arrencarà des del bell mig de la Rambla Nova a les 9 del matí amb una tertúlia de la mà de les llibreries tarragonines. Tot seguit, i al llarg de tota la diada fins a les 20 h, prop d’una quarantena d’escriptores i escriptors i d'editorials del Camp de Tarragona donaran detall de les novetats d’aquest any, així com també faran una lectura en veu alta d’un fragment de la seva obra.

També la Biblioteca Pepita Ferrer serà present a l’estand de La Casa de les Lletres el dia 23, tot instal·lant uns prestatges on es podran consultar els llibres guardonats pels Premis Literaris Ciutat de Tarragona durant els darrers anys.

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i presidenta de Tarragona Ràdio, Sandra Ramos, ha explicat aquest matí la proposta conjunta per aquest Sant Jordi entre la Casa de les Lletres i la ràdio municipal i ha expressat que “el dia de Sant Jordi volem homenatjar i visibilitzar els i les escriptores de casa nostra amb un acte més participatiu i proper a la ciutadania, donant imatge i veu als veritables protagonistes, per tal d’apropar escriptors, editors, llibreters i lectors”.

En la mateixa línia, des de Tarragona Ràdio, la periodista Núria Cartanyà ha explicat la promoció que des de l’emissora local es fa de la literatura feta a casa tant donant veu i amplificant la feina d’autors amb gran experiència com poden ser l’Olga Xirinacs o la Margarida Aritzeta, com també la d’autors novells que creuen en allò que estan fent.

70 novetats editorials recollides a l’e-butlletí

La roda de premsa d’aquest matí ha servit també per presentar el butlletí electrònic que recull totes les novetats editorials del Camp de Tarragona d’aquest Sant Jordi, prop d’una setantena de llibres fins a dia d'avui. Com ha detallat la consellera de Cultura, “a casa nostra tenim producció literària molt important i és la nostra feina posar-la en valor”; per això, a partir d’aquest Sant Jordi, la Casa de les Lletres passa a enviar cada mes per correu electrònic les novetats editorials. Per rebre-les, només cal donar-se d’alta al butlletí digital de la Casa de les Lletres enviant un correu electrònic a lletres.tgna@tarragona.cat.

Aquest 2024, a la Rambla Nova de Tarragona hi haurà un total de 137 parades, que estaran obertes des de les 9 h fins a les 21 h. Hi haurà 13 llibreries. Pel que fa a floristeries, n’hi haurà 19, mentre que la resta corresponen a entitats i un forner.

No hi faltaran a la cita la tradicional ballada de sardanes a la plaça Verdaguer, a les 19 h, i a les 20 h es farà l'actuació castellera de les quatre colles de la ciutat al capdamunt de la Rambla Nova.

Abans de Sant Jordi, "Per Venus. Les grans històries d’amor i passió de la Història i la Literatura"

Com a pròleg de Sant Jordi, aquest divendres, per anar fent boca, el Centre Cultural Antic Ajuntament acollirà el cicle dedicat al dia dels enamorats "Per Venus. Les grans històries d’amor i passió de la Història i la Literatura". Per Venus! És un viatge a través de la història i de la literatura des del món de l'amor i les passions. Un espectacle on es recrearan algunes de les històries d'amor de la història de la humanitat i de la literatura, per comprovar com hi ha passions que no han canviat en mil·lennis i en canvi mirades i comportaments amorosos que fa només uns segles que existeixen.

L’activitat es durà a terme en dues sessions (a les 18 i a les 19 h), amb inscripció prèvia a lletres.tgna@tarragona.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta