Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2016 L'Ajuntament convoca la 27a edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

L'Ajuntament convoca la 27a edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

L'Ajuntament convoca la 27a edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Tarragona Ràdio convoca un premi especial de guió de ficció radiofònica amb motiu del seu 30è aniversari
10/10/2016


L’Ajuntament de Tarragona convoca un any més, i ja en van 27 edicions, Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que, seguint la línia marcada dels darrers anys, es presenten a la tardor i la convocatòria resta oberta fins el mes de gener de l’any següent, fent-se públics a la primavera. Consten dels següents tres premis:

 

A més, enguany, i amb caràcter exclusiu d’aquesta convocatòria, el cartell es veu ampliat amb un premi més, per commemorar el 30è aniversari de Tarragona Ràdio:

  • Premi de guió de ficció radiofònica

 

El Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines; l’edició corre a càrrec d’Angle editorial. El Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de temàtica lliure, d’entre 3 i 6 pàgines; l’edició de l’obra guanyadora junt a 14 finalistes corre a càrrec de Cossetània edicions. Per últim, el Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries que impliquin la necessitat d’un ajut econòmic per ser duts a terme; l’edició de les obres corre a càrrec de les edicions de 1984.

D’altra banda, el premi especial per a l’edició d’enguany es tracta d’un guardó al millor guió de ficció radiofònica, en qualsevol gènere: ràdio-novel·la, fals reportatge, entrevista impossible,… guionat tenint en compte el mitjà radiofònic, de manera que pugui ser enregistrat i emès. El projecte ha de ser inèdit: no emès ni publicat per cap canal de difusió públic. Aquest premi està dotat amb 1.000 € per part de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació.

Bones notícies al voltant d’Els Premis Literaris

De la darrera convocatòria, a hores d’ara ja ha aparegut la novel·la guanyadora del Premi Pin i Soler, Eren ells, de Carles Rebassa (Angle editorial),  de la qual valorem una bona repercussió, tant a la ciutat com a fora. Sobre aquesta novel·la, la Biblioteca Pública de Tarragona, junt amb la Casa de les Lletres, organitza un club de lectura, amb dues sessions, els dies 24 i 25 d’octubre, a les 19 h, la primera de les quals amb la presència de l’autor.

El llibre que aplega el conte guanyador del darrer Premi Tinet, Found footage i altres contes, de Guillem Latorre i altres autors (Cossetània edicions), serà presentat el proper 10 de novembre, en un acte que tindrà lloc a la Llibreria de la Rambla, a les 19 h i que serà retransmès en directe per internet.

Pel que fa al premi de traducció Vidal Alcover, darrerament s’han anat publicant algunes de les obres guanyadores en els darrers anys, amb resultats molt notables. Així, Irlanda indòmita. 150 poemes, de W. B. Yeats, en traducció de Josep M. Jaumà (Edicions de 1984), ha merescut darrerament la Menció especial Ciutat de Barcelona, el Premi Cavall Verd de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Premi Serra d’Or i ha estat finalista del Premi PEN Club. El darrer títol publicat d’aquest premi ha estat Rashomon i altres contes, de Ryûnosuke Akutagawa.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona van ser convocats per primer cop l’any 1984 per Òmnium Cultural del Tarragonès. No van ser represos fins a 1991, però a partir d’aquest moment amb la incorporació de l’Ajuntament de Tarragona en l’organització. En les darreres edicions s’hi ha afegit, també, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Des de 2011 els premis es convoquen a l’octubre i es lliuren a la primavera. 

> Accés a les bases dels Premis Literaris

Segells de reconeixement d’administració oberta