Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2017 Oberta la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Oberta la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Oberta la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Fins al 15 de gener es poden presentar els treballs per optar al Pin i Soler de novel·la, el Vidal Alcover de traducció i el Tinet de narrativa curta
Oberta la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona La nova imatge corporativa dels Premis.
17/10/2017


Aquesta setmana s’obre la convocatòria de la 28a edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona.

Com ja és habitual des de l’any 2011, any en què es va produir una reformulació d’aquesta convocatòria, els premis seguiran la línia marcada a les darreres sis ocasions i constarà dels següents premis:

  • 28è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler.
  • 18è Premi-beca de traducció Vidal Alcover.
  • 11è Premi de narrativa curta per Internet Tinet.


Així, el Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines; l’edició corre a càrrec d’Angle Editorial. El Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de tema lliure, d’entre 3 i 6 pàgines; l’edició de l’obra guanyadora junt a 14 finalistes corre a càrrec de Cossetània Edicions. Per últim, el Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries que, per la seva com­plexitat i importància i per la dedicació que comportin, impliquin la necessitat d’un ajut econòmic per ser duts a terme; l’edició de les obres corre a càrrec d’Edicions de 1984.

Els treballs que optin als premis es poden presentar des de la data d’avui fins al 15 de gener de 2018 i el lliurament tindrà lloc a Tarragona el proper mes de maig, en un acte que s’anunciarà oportunament.

Atesa la bona marxa de les darreres edicions,  l’organització ha considerat convenient de no introduir-hi cap modificació significativa, fora de la renovació parcial d’alguns membres dels jurats, tal com ja es fa de manera ordinària. Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona van ser iniciats per Òmnium Cultural del Tarragonès. Des de 1992, a la convocatòria s’hi va afegir l’Ajuntament de Tarragona i, a partir de 2002, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.

Altres notícies sobre els Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Com és conegut, els Premis Literaris Ciutat de Tarragona estan plenament consolidats. Una de les proves d’això és que en la darrera convocatòria dels Premis Ciutat de Barcelona, que distingeixen les millors obres editades l’any anterior, s’han premiat dues obres prèviament reconegudes amb un premis tarragonins. Concretament, Eren ells, de Carles Rebassa, premi Pin i Soler de novel·la 2016, i Cançoner, de Petrarca, en traducció de Miquel Desclot, premi de traducció Vidal Alcover 2001.

De la darrera convocatòria, a hores d’ara ja ha aparegut la novel·la guanyadora del Premi Pin i Soler, Les quatre vides de l’oncle Antoine, de Xavier Aliaga (Angle Editorial), de la qual ja valorem una bona repercussió. La presentació a Tarragona d’aquesta novel·la va haver-se d’ajornar per diferents circumstàncies alienes a l’organització i properament es comunicarà la data definitiva.

Pel que fa al Premi Tinet, el volum corresponent, Obsessió i altres contes, editat per Cossetània, que inclou el conte guanyador i altres 14, serà presentat el 14 de novembre, a les 19 h, a la Llibreria de la Rambla.

Pel que fa al premi de traducció Vidal Alcover, darrerament s’han anat publicant algunes de les obres guanyadores en els darrers anys, amb resultats molt notables. El darrer títol publicat d’aquest premi ha estat Rashomon i altres contes, de Ryûnosuke Akutagawa (obra premiada el 2008). Alhora, ja estan enllestides les traduccions de Contes per a un any, de Luigi Pirandello, en traducció de Jaoquim Gestí (premi de 2007), Petersburg, d’Andrei Beli, en traducció de Miquel Cabal (premi de 2014), i Peregrinação, de Fernão Mendes Pinto, en traducció de Gabriel de la S. T. Sampol (premi de 2015), tots els quals aniran publicant-se properament.

Segells de reconeixement d'administració oberta