Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2018 ÈXIT D'ASSISTÈNCIA DE PÚBLIC AL FESTIVAL VEUS PARAL•LELES

ÈXIT D'ASSISTÈNCIA DE PÚBLIC AL FESTIVAL VEUS PARAL•LELES

ÈXIT D'ASSISTÈNCIA DE PÚBLIC AL FESTIVAL VEUS PARAL•LELES

27/06/2016

 

ÈXIT D'ASSISTÈNCIA DE PÚBLIC AL FESTIVAL VEUS PARAL·LELES

Dilluns 27 de juny de 2016. Centre Tarraconense El Seminari
 

Dilluns dia 27 de juny va tenir lloc la catorzena convocatòria del festival Veus Paral·leles al Claustre del Seminari de l'Arquebisbat. Aquest festival poètic va convocar, en aquesta ocasió, més de 100 persones, que van poder gaudir de la poesia i, enguany concretament, de la sonoritat de les llengües grega i catalana.  Dirigit per Albert Mestres i conduït per l'actriu Mireia Chalamanch, qui enllaça les obres poètiques dels sis autors i recita en català els poemes de l’altra llengua. Enguany els poetes convidats van ser la malloquina Nora Albert, , el valencià Josep Lluís Roig, l’osonenc Ramon Boixeda i els grecs Pavlina Pampoudi, KaterinaIliopoulou i Stamatis Polenakis. La traducció dels poemes al català va anar a càrrec de Joan Casas. 

Veus Paral·leles és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes, que ho organitza des de l'any 2003. Consisteix en una mostra itinerant, en què uns quants poetes catalans reciten junt a un nombre equivalent de poetes en una altra llengua, en un joc de veus paral·leles. A Tarragona, el festival hi arriba des de 2004, en un principi acollit pel departament de Cultura de l’ajuntament i més tard per l’APELLC. És una activitat d'intercanvi que connecta la literatura catalana amb altres literatures. Els poetes no tan sols visiten diferents poblacions de l’àmbit lingüístic català, sinó que, a més, posteriorment, realitzen l’intercanvi en el país d’origen dels poetes visitants. Gràcies a aquest programa, s’han realitzat intercanvis amb poetes de llengües tan diverses com el finès, el noruec, l’asturià, l’euskera, l’italià, el francès o l’amazigh. Diferents poetes del Camp de Tarragona, com ara Xavier Amorós, Magí Sunyer, Isabel Ortega, Lurdes Malgrat o Adrià Targa, han participat en anteriors edicions del festival.

Organitzat per l' APELLC (Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes), la Institució de les Lletres Catalanes i la Casa de les Lletres, amb el patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana i la col·laboració del Centre Tarraconense El Seminari.

Per a més informació sobre el festival llegiu aquest article de Marcel Casas publicat al web de l'Institució de les Lletres Catalanes.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta