Esteu aquí: Inici La ciutat Agermanaments Orleans (França)

Orleans (França)

Escut Orleans

Data de l'agermanament: 23 de setembre de 1978.
 
Prestigiosa capital intel·lectual. Durant el regnat de Carlemany, les seves escoles es converteixen en universitats durant l’Edat Mitjana. Durant els segles X i XI, amb la dinastia dels Capets, Orleans es converteix en ciutat reial i capital de França. El 1429 Joana d’Arc allibera la ciutat assetjada i la celebritat d’Orleans es difon més enllà de les fronteres.
 
La seva prosperitat va en augment durant els segles XVII i XVIII. A finals de l’Antic Règim, Orleans es troba entre les deu ciutats més grans de França. La ciutat patirà les guerres de 1870 i els bombardejos de 1940 i 1944.
 
La seva arquitectura reflecteix un passat ric i intens. És passejant-hi com es descobreix l’empremta de la història, a través dels monuments erigits al cor mateix de la ciutat. Barris antics, claustres i criptes, palauets del Renaixement, torres, campanars i talaies, horts casolans, etc. En aquests indrets els passejants ociosos descobriran l’encant de l’Orleans d’ahir, de l’Orleans de sempre i de la pròspera ciutat d’avui en dia.
 

Per a més informació sobre la ciutat d'Orleans, podeu consultar la seva pàgina web.

Orleans - ciutat germana de Tarragona

Segells de reconeixement d’administració oberta