Esteu aquí: Inici La ciutat Agermanaments Pompeia (Itàlia)

Pompeia (Itàlia)

Escut Pompei

Data de l'agermanament: 26 de maig de 2006
 
L'actual Pompeia es va emplaçar a la riba dreta del riu Sarno, poc abans de desembocar al golf de Nàpols, als peus del vessant sud del Vesuvi. El nucli habitat actual va sorgir a finals del segle XIX, en una zona d’aiguamolls i es va desenvolupar especialment a partir de la construcció del Santuari della Madonna del Rosario, el 1883, per iniciativa del beat Bartolo Longo.
 
Si per alguna cosa és coneguda Pompeia és per l’importantíssim jaciment arqueològic que conforma l’antiga ciutat romana del mateix nom, inclòs dins de la llista de béns Patrimoni Mundial de la UNESCO. Sens dubte, es tracta del més important jaciment romà preservat, únic al món.
 
El destí va fer que la ciutat de Pompeia fos sepultada sota la lava després de l’erupció del Vesuvi, el 24 d’agost del 79 dC. Es va redescobrir gràcies a les obres d’excavació impulsades pel rei de Nàpols, Carles de Borbó, el 1748. Des d’aquell moment els treballs s’han perllongat fins a l’actualitat, en què són visitables pràcticament dos terços de l’antiga ciutat, conservada en un estat excepcional de preservació.
 

Per a més informació sobre la ciutat de Pompeia, podeu visitar la pàgina web de la seva oficina de turisme.

Pompeia - ciutat germana de Tarragona

Segells de reconeixement d'administració oberta