Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal PPC Notícies, mocions i articles 2019-2023 El PP de Tarragona exigeix mesures per no perdre la temporada turística per segon any consecutiu

El PP de Tarragona exigeix mesures per no perdre la temporada turística per segon any consecutiu

El PP de Tarragona exigeix mesures per no perdre la temporada turística per segon any consecutiu

09/03/2021

- José Luis Martín: “És urgent un pla decidit de rescat al sector turístic de la ciutat, que incidiria positivament en la recuperació del comerç, l’oci, la cultura i la restauració. És necessari que l’àrea de turisme recuperi l’estratègia, la capacitat de gestió i la dotació pressupostària perduda amb el govern Ricomà”.


- “Per primera vegada en més d’una dècada, l’Ajuntament de Tarragona no ha comunicat les dades oficials d’ocupació i demanda turística”.

 

Tarragona, 9 de març de 2021

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, demana a l’equip de govern un Pla Municipal de Rescat Turístic: “Exigim que el govern Ricomà prengui consciència sobre la gravetat que té l’abandonament a la que ha sotmès a l’àrea de Turisme des de que va arribar a l’alcaldia, més encara tenint en compte les greus conseqüències de la crisi sanitària i econòmica que estem patint”.

 

En aquest sentit, ha manifestat que: “Com a grup municipal a l’oposició no podem ni tan sols criticar constructivament l’estratègia, la gestió o la inversió de Turisme; senzillament perquè Ricomà ha liquidat l’àrea. No hi ha full de ruta ni de posicionament ni de reconstrucció turística, ha desaparegut la direcció tècnica –el Patronat Municipal de Turisme porta més d’un any sense gerent- i, ni tan sols podem parlar d’inversió, ja els pressupostos aprovats per 2021 només permeten cobrir les nòmines dels treballadors de l’organisme”.

 

El portaveu popular ha detallat el contingut i dotació del pla que proposa: “Demanem que una part del superàvit que ha generat l’Ajuntament de Tarragona, pels efectes de la pandèmia i per la pujada d’impostos municipals, es destini a aquest pla. Proposem una inversió de 600.000 € destinada a recuperar visitants i a reactivar un sector vital de la ciutat del que depenen en bona mesura l’oci, la cultura, el comerç i la restauració. Aquest pla ha d’incloure, almenys, tres mesures: 

1) Una campanya off line i on line que promocioni Tarragona com a destinació segura per a la temporada estiuenca en els nostres mercats emissors principals; campanya que ha de llançar-se com a molt tard, a finals del maig per a que aconsegueixi un impacte real;

2) Una línia d’ajuts directes als establiments turístics de la ciutat que implementin mesures orientades a generar confiança en Tarragona com a destinació per a l’estiu 2021;

3) Una línia d’ajuts directes 2021- 2022 a les empreses que, quan la situació epidemiològica ho permeti, atreguin esdeveniments segurs que generin visitants i pernoctacions a la ciutat”.

 

"No ens podem permetre perdre una temporada turística per segon any consecutiu”.

En aquest sentit, el conseller Martín ha mostrat la seva preocupació davant del que pot ser una segona temporada d’estiu perduda. En paraules del conseller Martín: “Recordem que ja a la passada temporada, la més complexa de la nostra història recent, la ciutat de Tarragona tenia l’oportunitat de posicionar-se com a destinació turística segura, com han fet altres que han sabut gestionar els diferents escenaris. Des del Partit Popular de Tarragona vam reclamar, ja a l’abril de 2020, una campanya dirigida al mercat nacional, al que es podria haver arribat quan va començar la desescalada, a més d’ un pla de reactivació per a quan s’obrís la mobilitat nacional i l’entrada del turisme internacional. No es va fer, ni bé ni a temps. Aquest any encara és més preocupant, perquè no hi ha dotació pressupostària per l’àrea de Turisme, que arrossega només canvis de conselleres, pèrdua de pressupost i la renúncia a l’imprescindible direcció tècnica de l’àrea en un moment tan crític com aquest”.

 

"Tarragona es queda sense balanç de visitants a la seva sèrie històrica”.

D’altra banda, el portaveu popular ha expressat la seva perplexitat davant l’absència dels tradicionals balanços de xifres de visitants, turistes, pernoctacions, perfil, estada mitjana, motiu del viatge, mercats emissors, etc.

 

Durant tot l’any 2020 l’equip de govern no ha ofert a la ciutadania ni tan sols una valoració dels efectes de la COVID a les xifres turístiques de demanda i ocupació turística a la ciutat de Tarragona, informació necessària per a dissenyar l’estratègia i les mesures necessàries per a afrontar aquesta crisi. L’anàlisi i la comunicació d’aquestes xifres és una de les missions bàsiques de qualsevol patronat de turisme. Però, un any després, només sabem el que ha fet públic el sector privat. La comunicació oficial i transparent d’aquestes xifres es venia oferint periòdicament, des de fa més d’una dècada, a través de les dades generades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. Cal que el govern Ricomà doni explicacions al respecte”, ha conclòs.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta