Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal PPC Notícies, mocions i articles 2019-2023 José Luis Martín (PP): “El govern Ricomà ha fracassat estrepitosament amb el seu pla d’ajudes al comerç”

José Luis Martín (PP): “El govern Ricomà ha fracassat estrepitosament amb el seu pla d’ajudes al comerç”

José Luis Martín (PP): “El govern Ricomà ha fracassat estrepitosament amb el seu pla d’ajudes al comerç”

"Només s’ha adjudicat un 20% dels prop de 500.000€ consignats en ajudes al comerç tarragoní per a fer front a les pèrdues provocades per la pandèmia.”
12/11/2020

 

 

 

 

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, denuncia la “paràlisi i la inoperància del govern Ricomà, que no només no ha aplicat mesures eficaces i diligents, sinó també -i és encara més greu- no es capaç d’executar la mísera despesa pública que havia consignat a la reactivació del comerç, sector que es troba en una situació molt crítica”.

 

El conseller Martín denuncia que: “Dels 490.000€ consignats en tres línies d’ ajuts al comerç, només s’han executat 98.000€. Només un 20% del pressupost ha arribat al seu destí. És un fracàs estrepitós del que l’equip de govern municipal hauria de donar explicacions i, a continuació, aclarir quin és el seu pla per a que no es torni a repetir. En aquests mesos, ha quedat palès que l’alcalde Ricomà no s’avé amb la cultura, el turisme, el comerç ni l’hostaleria, però, definitivament, tampoc amb l’economia. El seu pla d’ajuts  al sector comercial ha assolit el trist record de distribuir 1 de cada 5€ consignats, en un moment en el que aquest pressupost hauria d’haver-se esgotat en menys de 24h. És sorprenent que, per exemple, amb la línia d’ajuts per a l’adhesió a la app ‘Som comerç’ només s’hagin distribuït 3.100€ dels 50.000€ consignats”.

 

En aquest sentit, el portaveu popular ha manifestat: “No ens ha de sorprendre aquest nefast balanç, perquè no hi ha cap estratègia, planificació ni aposta decidida darrera d’aquestes línies d’ajuts. Les míseres quanties contemplades per a cada comerç, i les desproporcionades traves burocràtiques imposades, desanimen a qualsevol petit empresari que  bastant té amb obrir –si es que pot- les persianes dels seu negoci i mantenir llocs de treball. L’alcalde Ricomà ha d’entendre que la primera ajuda que necessita el comerç i la resta de sectors econòmics és l’estalvi d’impostos i taxes.

 

Ha afegit: “El teixit empresarial de Tarragona s’està esfondrant. No podem esperar més a que el Sr. Ricomà tingui un dia de sort i encerti. Els tarragonins també han de saber que la nova línia ajut al comerç anunciada alegrement la setmana passada no és, en realitat, de 500.000€, sinó de 100.000€; els 400.000€ restants són els que no s’han executat en les anteriors convocatòries. Repetir l’esquema d’un pla que ha collit un fracàs tan flagrant és abocar-nos a un nou fracàs que no ens podem permetre”.

 

I ha conclòs: “El Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona exigim que, assegurant la transparència i la màxima objectivitat en la distribució d’ajuts reals i útils, l’equip de govern defineixi un procediment que garanteixi que aquests arribin sense més demora als comerç tarragoní i per a fer dels pressupostos 2021 una eina eficaç per a la reactivació econòmica de la ciutat”.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta