Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal PPC Notícies, mocions i articles 2019-2023 José Luis Martín (PP): “Si durant les Festes Majors es produeixen contagis i brots a Tarragona, l’alcalde Ricomà haurà d’assumir responsabilitats”

José Luis Martín (PP): “Si durant les Festes Majors es produeixen contagis i brots a Tarragona, l’alcalde Ricomà haurà d’assumir responsabilitats”

José Luis Martín (PP): “Si durant les Festes Majors es produeixen contagis i brots a Tarragona, l’alcalde Ricomà haurà d’assumir responsabilitats”

16/09/2020

 

 

 

 

  • José Luis Martín (PP): “Esperem que la decisió de l’alcalde Ricomà de programar una Festa Major en un context generalitzat de rebrots i coincidint amb l’inici del curs escolar i el possible increment de contagis, hagi estat presa amb totes les garanties sanitàries, i no pensant en treure un rèdit polític”. 

 

  • “Probablement som la única ciutat que no ha destinat partides pressupostàries de festes a ajudar a les famílies i als sectors econòmics més castigats per la pandèmia”.

 

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha valorat la decisió de l’equip de govern de dissenyar unes Festes de Santa Tecla “perilloses, cares, amb un format més que dubtós i d’esquena a la ciutadania”. Així, ha manifestat: “Tots els tarragonins lamentem no gaudir de les Festes de Santa Tecla aquest any, però en aquest context la prioritat és salvaguardar la salut de tots els ciutadans, i posar tota la maquinària i el pressupost municipal a reactivar el teixit econòmic de la ciutat i a evitar la pèrdua de llocs de treball a la ciutat.”

 

El conseller Martín ha advertit del “risc innecessari” que suposa la programació de diferents actes que “conviden a aglomeracions difícils de controlar”, tot recordant l’episodi succeït durant un concert de les Festes de Sant Magí, que finalment es va haver d’anul·lar. I ha afegit: “Recolzem, òbviament, totes aquelles activitats culturals segures que s’han programat, però val a dir que moltes d’elles, per la seva temàtica, es poden celebrar al marge de la festivitat de Santa Tecla”.

 

D’altra banda, el portaveu popular ha mostrat la seva sorpresa al constatar que “el consistori gastarà 250.000€ en una programació bona part de la qual és  virtual, pel que no deixarà cap impacte econòmic en el sector hostaler, turístic ni comercial, en un format poc compatible amb l’essència i objectiu de tota Festa Major. Probablement som la única ciutat que no ha reinvertit el pressupost de festes en ajudes per combatre les conseqüències de la COVID19”.

 

I ha afegit: “Sabedors de que la transparència no és la bandera de l’actual equip de govern municipal, és lògic sospitar que, amb aquest inoportú dispendi, l’alcalde Ricomà ha organitzat unes festes per a la seva glòria i rèdit polític, oblidant –un cop més- les veritables necessitats dels tarragonins”.

 

I ha conclòs: “Si, a més de gastar-nos els diners, es  produeixen contagis durant les festes i acaben sorgint brots a Tarragona, l’alcalde Ricomà haurà de donar explicacions i assumir responsabilitats importants”.

 

Grup Municipal del PP Tarragona

 

Segells de reconeixement d’administració oberta