Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal ERC Notícies 2023 ERC considera que les mesures econòmiques presentades per l'alcalde són "una animalada"

ERC considera que les mesures econòmiques presentades per l'alcalde són "una animalada"

ERC considera que les mesures econòmiques presentades per l'alcalde són "una animalada"

Maria Roig: "L'Ajuntament de Tarragona no està en fallida i dir que sí és ser molt alarmista i irresponsable"
ERC considera que les mesures econòmiques presentades per l'alcalde són "una animalada" Maria Roig i Xavier Puig, portaveu i portaveu adjunt respectivament, durant la roda de premsa.
05/10/2023

"L'Ajuntament de Tarragona no està en fallida i dir que sí és ser molt alarmista i irresponsable", així de contundent s'ha mostrat la portaveu del Grup Municipal d'ERC, Maria Roig, davant les paraules de l'alcalde, Rubén Viñuales. La republicana considera que "no és cert" i que ara "el que cal és que s'enfrontin a aquesta situació que no és nova, ja la coneixien en campanya quan prometien que el bitllet de bus seria gratuït, entre altres mesures que sabien que eren impossibles de portar a terme amb els comptes reals del consistori".

Roig lamenta que les declaracions de l'alcalde "fan molt de mal" a la ciutat perquè poden provocar que les empreses siguin reticents a presentar-se a concursos públics de l'Ajuntament. "El problema econòmic fa anys que s'arrossega, la situació no és bona, l'any passat faltaven 15 milions d'euros, és un problema estructural que requereix un full de ruta clar i sobretot molt bona gestió", ha destacat.

La mateixa portaveu ha apuntat que la consellera Isabel Mascaró va assegurar ahir, en una tertúlia política, que no perillaven els sous, per exemple, dels treballadors de l'Ajuntament i per tant, "si hi ha partides que no perillen, és que realment no s'estan en fallida". En aquest sentit, recorda que "el govern actual parlava de turisme, talent i tecnologia. Com pensen atraure empreses i professionals, si estàs dient als quatre vents que estàs en fallida?".

Des del Grup Municipal destaquen que quan Ricomà va assolir l'alcaldia el deute viu de l'Ajuntament era del 102% i en quatre anys de mandat s'ha reduït fins al 85% i inclús s'ha deixat tancat el d'enguany, que serà del 80%. I alhora recorden que durant l'època de govern socialista el deute de l'Ajuntament va augmentar més de 43 milions d'euros i en quatre anys de govern Ricomà s'han reduït 24 milions d'euros. Tanmateix, posen de manifest que des del PSC es va donar l'esquena al govern republicà durant quatre anys dient que "la situació econòmica és un problema de govern, no de ciutat".

Per la seva banda, el portaveu adjunt, Xavier Puig, considera que les mesures presentades pel govern "són una animalada" perquè "tenen un grau de desproporció injustificat". El republicà ha destacat que "cal fer més anàlisis i aquí el que veiem són moltes dosis d'inequitat, injustícia i de falta de raonabilitat. No tot és apujar impostos, hi ha altres camins també perquè t'encaixin els números i cal estudiar-los tots".

Puig ha recordat que "nosaltres vam haver de quadrar els números en circumstàncies molt difícils, perquè hi havia una pandèmia, per exemple. Per tant, és el govern qui té la responsabilitat de quadrar els pressupostos, no els partits de l'oposició". El mateix conseller s'ha mostrat sorprès per les mesures que vol prendre el govern amb els abonaments de l'EMT que gaudeix la població empadronada que ho necessita després "de la promesa del bus gratuït durant la campanya".

El republicà ha recordat que durant el govern de Ricomà, el PSC titllava "d'irresponsabilitat parlar de tocar els impostos i ens reclamava reduir despeses. Ara el mateix PSC proposa unes mesures que són difícils d'entendre. Hi ha altres camins també per quadrar els números i això és el que es pot explorar".

L'alcalde Viñuales va falsejar el 72% dels objectius dels primers 100 dies

El Grup Municipal d'ERC ha destapat que, un cop analitzades les accions dels primers 100 dies de govern, el 72% han estat falsejades. Dels 108 objectius a què es va comprometre el govern, 31 d'aquests objectius es van redactar diferent a l'hora d'avaluar-ne el compliment respecte a la proposta inicial, en el sentit de descafeïnar-los, i 47 objectius han desaparegut de l'avaluació, directament, "s'han esfumat", en paraules del regidor.

Addicionalment, 17 objectius que no formen part dels compromisos inicials apareixen "per art de màgia" com si hi fossin. "Només a través d'aquest acte de manipulació flagrant de les dades han aconseguit autoimposar-se un 69% de compliment, però és fals". El compliment real, descartant els objectius falsejats, és de 17 accions (15,7%), 9 de les quals provenen de l'acció de govern de l'alcalde Ricomà. "Gestionar bé l'equilibri inestable de l'economia de Tarragona exigeix generar confiança".

Puig ha posat d'exemple l'objectiu del 27 de juny de museïtzar la Font dels Lleons, 100 dies després s'ha canviat l'objectiu per "iniciar converses amb els propietaris". El republicà ha titllat de "frívoles" algunes de les accions fetes "com és la pseudoplatja de gossos del Miracle, perquè no va fer cas de les instruccions de la Generalitat i, segons l'alcalde, ara ens podem afrontar a una possible sanció de dos milions d'euros. Per una banda, denuncia una fallida i per l'altra, aboca el consistori a ser sancionat amb una multa milionària".

Segells de reconeixement d'administració oberta