Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal ERC Notícies 2023 Estimar Tarragona

Estimar Tarragona

Estimar Tarragona

Estimar Tarragona Xavi Puig, portaveu adjunt d'ERC.
29/11/2023

Esquerra votarà a favor del pressupost de Tarragona, el primer de l’alcalde Viñuales. Hom podria preguntar-se com és possible que els republicans siguem tan ingenus de fer aquesta “confiança” a aquells qui, en l’oposició estant, van intentar-ho tot per bloquejar-nos la ciutat. Passa que fem nostres les paraules de Marc Aureli: “la nostra venjança és no ser com ells”. 

En la nostra tasca d’oposició ens agrada donar la cara i votar ‘sí’ quan és sí ‘no’ quan és no. Així ho vam fer quan vam votar en contra d’aquelles gravíssimes pujades fiscals, les quals s'han demostrat injustes. I així ho farem ara que toca decidir cap on ha d’anar la ciutat. No, no anteposem càlculs electorals ni venjances personals: prioritzem Tarragona, el seu progrés i el benestar de la seva gent, amb el rumb de la cohesió i la sostenibilitat.

És per això que hem acordat un pressupost que recull les demandes d’ERC al servei de les nostres veïnes i veïns. Destaca l’aposta per generar sis equipaments cívics al Centre de Tarragona i a Llevant, fet amb el qual saldem un deute històric. Grans i joves tindran un punt de trobada a la Ciutat Residencial, a l’avinguda Catalunya, al Barri del Port, a la plaça Imperial Tàrraco, a Parc Francolí-Joan XXIII o a la Part Alta, donant compliment en aquest darrer cas a la necessitat d’un centre cívic amb cara i ulls pel barri i, alhora, un bon local pels Xiquets de Tarragona.

Hem lligat el projecte d'un bon passeig al carrer Unió, plaça Prim i carrer Apodaca, potenciant el paper dels vianants i els comerços al Centre de Tarragona. Una política, aquesta, que emana directament del Pla de la Part Baixa, un entorn que cal cohesionar bé amb l’Illa Corsini i la Rambla Nova. Aquesta peonització s’acompanyarà amb el Pla d'accessibilitat per una Tarragona inclusiva, tantes voltes reclamat per la nostra companya Gemma Fusté.

I sí, als socialistes els ha costat mitja vida avenir-se a fer els carrils bici que vam deixar projectats, però finalment s’hi han avingut. Parlem de les avingudes Prat de la Riba i Andorra, les quals a més guanyaran una nova pavimentació, passos de zebra, reductors de velocitat i altres petites victòries urbanístiques a una escala més humana. Així doncs, la transició cap a una xarxa de mobilitat sostenible liderada per ERC continua com una aposta de ciutat de mirada llarga. Front el canvi climàtic, descarbonitzem el futur!

Per cert, en aquest pressupost hem aconseguit que es destini un milió d'euros a ampliar el parc públic d'habitatges de lloguer social, tal com fèiem a govern. Un fet que, en combinació amb la moratòria als pisos turístics executada pel govern d’Esquerra a la Generalitat, abaratirà l'accés a l'habitatge. Tot plegat tenint cura del benestar de la nostra canalla amb una bona partida per millorar les nostres escoles! 

Mesures socials totes elles que van acompanyades d’altres mesures més econòmiques, com per exemple la renovació del vial del polígon Francolí, un projecte que vam deixar pactat i enllestit durant el mandat de l’alcalde Ricomà. 

Per tot això i pel compromís del nou govern de tirar endavant els projectes impulsats per Esquerra, des de parcs infantils, esportius, biblioteques i places fins als nombrosos fons europeus, des de l’oposició donem aquest suport econòmic al nou alcalde, a qui agraïm la predisposició a l’entesa. També l’advertim que el fiscalitzarem amb exigència.

Així que, efectivament, no som com ells, per això fem les coses diferent. Ho fèiem a govern i ho fem a l’oposició, sempre al servei de la ciutat. Tenim rumb, tenim valors i estimem Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta