Tarragona

Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern Notícies 2017 El Plenari aprova per unanimitat l'Ordenança que regula la venda no sedentària en els mercats

El Plenari aprova per unanimitat l'Ordenança que regula la venda no sedentària en els mercats

El Plenari aprova per unanimitat l'Ordenança que regula la venda no sedentària en els mercats

La nostra ciutat té vuit mercats periòdics
09/10/2017El Ple municipal de l'Ajuntament de Tarragona celebrat avui ha aprovat definitivament l'Ordenança que regula la venda no sedentària en els mercats periòdics i ocasionals del municipi de Tarragona amb l'objectiu de disposar de les garanties necessàries per assegurar el seu bon funcionament. L'Ordenança regula el nombre i dimensions de les parades, els productes autoritzats, els horaris d'instal·lació i desmuntatge de les parades, la càrrega i descàrrega, el règim jurídic de les autoritzacions de les parades dels mercats, els drets i deures dels paradistes i el règim sancionador.

La consellera i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, ha valorat positivament l'aprovació per unanimitat de l'Ordenança i ha manifestat: " agraeixo la col·laboració i les aportacions dels diferents grups municipals en el redactat de l'Ordenança, ja que serà una eina molt positiva pel normal funcionament d'aquests mercats i perquè recull els drets i els deures de totes les parts implicades".

L'Ordenança contempla un Pla de Millora de serveis comuns per a tots els mercats, que es redactarà els propers mesos, el qual preveu: accés a un punt d'abastament d'aigua potable, accés a un punt de connexió d'electricitat, un lavabo d'ús públic i la recollida i gestió de residus adequada a la tria selectiva, inclosa la recollida dels residus comercials.

La nostra ciutat actualment té vuit mercats ambulants: a la Rambla Nova, els dimarts i dijous; plaça del Fòrum, dimecres, dissabte i diumenge; Sant Salvador, divendres; Sant Pere i Sant Pau, divendres; Bonavista, diumenge; Torreforta, dissabte; la Catedral, diumenge, i la Móra, dissabte. Els dos mercats periòdics més grans són el de Bonavista amb 913 parades i el de la Rambla Nova amb 326.


Nombre i dimensions de les parades dels mercats actuals

  • Mercat provisional de la Rambla Nova: 326 parades i 9 m²/parada
  • Mercat de la Plaça del Fòrum: 61 parades (dimecres i dissabte) i 14 parades (diumenge) i 16
  • m²/parada
  • Mercat de Sant Salvador: 61 parades i 12 m²/parada
  • Mercat de St. Pere i St. Pau: 212 parades i 10 m²/parada
  • Mercat de Bonavista: 913 parades i 24 m²/parada
  • Mercat de Torreforta: 261 parades i 12 m²/parada
  • Mercat de la Catedral: 49 parades i 16 m²/parada
  • Mercat de la Móra: 25 parades i 16 m²/parada


 

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta Tarragona 2018
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat