Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2011 El 23 de setembre els autobusos de l'EMT seran gratuïts

El 23 de setembre els autobusos de l'EMT seran gratuïts

El 23 de setembre els autobusos de l'EMT seran gratuïts

La iniciativa coincideix amb la Diada de Santa Tecla i la Setmana de la Mobilitat
El 23 de setembre els autobusos de l'EMT seran gratuïts Cartell informatiu del servei de l’EMT durant les festes
19/09/2011

El fet que la Setmana de la Mobilitat, que se celebra del 22 al 29 de setembre, coincideixi en part amb les Festes de Santa Tecla, ha empès la Conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona a posar en marxa una sèrie de mesures per tal d’impulsar el transport públic a la ciutat. Així, el dia 23 de setembre, Diada de Santa Tecla, tots els autobusos de l’EMT podran ser utilitzats gratuïtament durant el dia.

D’aquesta manera Tarragona s’afegeix a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a tot Catalunya. Sota el lema “Estalvia benzina, regala aire net”, la Setmana del 2011 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-se del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible. Tal com subratlla la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Begoña Floria, “canviar el mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable”. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Amb aquestes mesures, l’EMT i la Conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona pretenen contribuir a difondre l’esperit de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que té com a principals objectius:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.


Cursa per la Mobilitat

Un altre dels actes organitzats amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és la Cursa per la Mobilitat, que tindrà lloc el proper dia 29 de setembre a les 10 del matí. Aquesta és la segona edició d’una cursa que s’organitza com una comprovació cívica i no com una competició. Els participants podran escollir entre anar en cotxe o en transport públic i es farà una comparació de temps emprat de viatge i dels costos mediambientals que es generen viatjant en un i altre transport. El punt de sortida de la cursa a Tarragona serà davant de l’edifici Europa de Sant Pere i Sant Pau i el punt d’arribada serà a la plaça de la Font, davant de l’Ajuntament de Tarragona.

Es tracta d’un acte lúdic de sensibilització sobre les diverses opcions de mobilitat per tal d’adquirir consciència del cost del transport, no només del temps, comparar els mitjans basant-se en el “porta a porta” i no en la velocitat màxima i donar a conèixer l’oferta alternativa al vehicle privat.

Segells de reconeixement d’administració oberta