Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2011 L'Ajuntament engega una prova pilot per augmentar la seguretat als passos de vianants

L'Ajuntament engega una prova pilot per augmentar la seguretat als passos de vianants

L'Ajuntament engega una prova pilot per augmentar la seguretat als passos de vianants

Es millorarà la senyalització i s'aplicarà un nou paviment antilliscant per millorar la frenada dels vehicles
L'Ajuntament engega una prova pilot per augmentar la seguretat als passos de vianants La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Begoña Floria, durant la presentació d'aquesta prova pilot
27/07/2011

El Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona està duent a terme una prova pilot en cinc passos de vianants de la Rambla Nova amb l’objectiu de reduir la perillositat i l’accidentalitat en els passos de vianants no regulats per semàfors.

La prova pilot consisteix en dues mesures:

  • La senyalització asimètrica de les franges del pas de vianants, ampliant dos metres les franges que ocupen la zona d’estacionament amb la finalitat, d’una banda, de millorar la visibilitat entre els conductors i els vianants que es disposen a creuar el carrer i, d’altra, augmentar la distància entre la línia de detenció i els pas senyalitzat.
  • L’aplicació d’un paviment de color vermell i antilliscant en la zona de frenada que permet aturar el vehicle amb més eficàcia en cas d’una frenada brusca, pel seu alt coeficient de fregament, i millora la percepció de l’existència del pas de vianants pel seu color de contrast.

Aquestes mesures complementen les que ja es venen duent a terme, amb aquesta mateixa finalitat, en els passos de vianants no regulats per semàfor de les vies principals, com són:

  • Instal·lació de balises - led amb energia solar, en ambdós costats del pas de vianants
  • Instal·lació de pilones reflectants en la zona d’estacionament més propera al pas de vianants
  • La supressió de mobiliari urbà en la zona més propera al pas de vianants
  • La creació de places d’estacionament per a motocicletes en la zona immediata abans del pas de vianants per a millorar la visibilitat

Durant el 2010, a la Rambla Nova es va tenir coneixement de 6 atropellaments dels quals dos van resultar amb ferits greus. Al 2009 van haver-hi al mateix tram 7 atropellaments lleus. Aquestes mesures pilot formen part de les campanyes que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament per tal de reduir les conductes de risc tant de conductors com de vianants per evitar atropellaments i accidents als carrers de la nostra ciutat i millorar així la seguretat viària.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta